Koningin Máxima draagt jurken uit 2002 | De Oranjes

vrijdag 27 mei 2016

Koningin Máxima draagt jurken uit 2002

Dat Koningin Máxima een kledingstuk meer dan één keer draagt is logisch. Regelmatig verschijnt ze in een outfit dat ze al eens eerder dat jaar, of wat jaren daarvoor droeg. De afgelopen dagen heeft ze wel heel ver in haar kledingkast gekeken. Binnen een week tijd droeg de Koningin twee jurken die uit 2002 dateren.
De enige jurk uit 2002 die sowieso nooit meer (in het openbaar) gedragen zal worden. 


2002 was natuurlijk een bijzonder jaar voor de Koningin, en de herinneringen komen waarschijnlijk weer extra terug bij het zien én dragen van kleding uit die periode. Waar het gemiddelde mens meestal met geen mogelijkheid meer past in kleding dat al bijna vijftien jaar oud is, is dat voor Koningin Máxima geen probleem. Bij het diner van het Corps Diplomatique op 24 juni 2015 droeg Koningin Máxima sinds dertien jaar weer de oranje Valentino jurk die ze in 2002 een paar keer had gedragen. Eerst vlak voor haar eigen huwelijk, op het verjaardagsfeest van Koningin Beatrix, en tijdens het huwelijk van Prinses Märtha-Louise en Ari Behn in Noorwegen op 24 mei 2002.
2002

     2016                    Foto: Gert-Jan de Witroyalphoto.nl
Vorige week donderdag, bij het diner van het Corps Diplomatique van dit jaar, koos Koningin Máxima weer voor een jurk uit 2002. Volgens deze site droeg ze de jurk in 2002 voor het eerst bij een feest ter gelegenheid van het huwelijk. Het betrof waarschijnlijk een privéfeest, aangezien er slechts één 'auto foto' is, waar alleen de kraag op te zien is. Later droeg ze de jurk nog eens in 2006.
Gisteren verscheen Koningin Máxima opnieuw in een jurk uit 2002 bij de uitreiking van de Koning Willem I Prijs. Ze droeg de groen/paarse jurk van Graciela Naum ooit al op 23 mei 2002, tijdens het galadiner op de vooravond van het huwelijk van Prinses Märtha-Louise en Ari Behn.
2002
2016

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het fantastisch dat de koningin kleding her draagt, zoals velen mensen dit doen. Geweldig dat hier zoveel gebruik van wordt gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 'k moet zeggen dat ik vooral met de eerste jurk echt geen problemen heb, die blijft prachtig. Ook de andere kleding is nog steeds erg mooi, en ik denk dat je inderdaad gelijk hebt, dat er prettige herinneringen boven komen uit dat jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het goed dat Maxima oude kleding blijft herdragen. Dat moet ze vaker doen. Ik vind ze zoals ze hier in volgorde staan op deze pagina het mooist. Dus de eerste op één,de tweede op twee,en de derde op drie.

    BeantwoordenVerwijderen