Koning Willem-Alexander bij 100-jarig bestaan Hubrecht Instituut | De Oranjes

woensdag 18 mei 2016

Koning Willem-Alexander bij 100-jarig bestaan Hubrecht Instituut

Koning Willem-Alexander bracht vanmiddag een bezoek aan het Hubrecht Instituut in Utrecht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan.

Het instituut is onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is verbonden aan de Universiteit Utrecht. Het Hubrecht Instituut doet onderzoek op het gebied van ontwikkelings- en stamcelbiologie. Het onderzoek is fundamenteel van karakter en vormt de basis voor klinische toepassingen op het gebied van ziekten als kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. In totaal werken er bijna driehonderd onderzoekers van dertig nationaliteiten.

De Koning is beschermheer van de KNAW. Hij bezocht drie laboratoria van het instituut, waaronder die voor het kweken van de mini-organen. Ook bekeek hij de zebravissen die worden gebruikt voor hartonderzoek.

Na het bezoek aan de laboratoria onthulde Willem-Alexander een kunstwerk dat het onderzoek in het instituut moet symboliseren. Ook komt verder vandaag op de Uithof een rally aan die voor het instituut is verreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten