Prinses Laurentien presenteert nieuw boek: 'Nog Lang en Gelukkig' | De Oranjes

woensdag 11 mei 2016

Prinses Laurentien presenteert nieuw boek: 'Nog Lang en Gelukkig'

Prinses Laurentien heeft weer een boek geschreven. Haar nieuwe boek 'Nog Lang en Gelukkig' werd vandaag gepresenteerd in aanwezigheid van het héle gezin. Prinses Laurentien nam haar hele gezin mee naar Amsterdam voor de presentatie van haar nieuwe boek 'Nog Lang en Gelukkig'. Samen met de journalist Jeroen Smit schreef Laurentien dit boek dat als ondertitel: 'Voorleesboek voor volwassenen die de weg een beetje kwijt zijn.' heet. Sinds lange tijd verschenen Eloise, Claus en Leonore ook weer eens in het openbaar, ook al houden ze ons natuurlijk via hun accounts op Social Media goed op de hoogte van hun levens. Voor Gravin Eloise was er zelfs een spannende rol weggelegd. Ze mocht een stukje voorlezen uit het boek. En hoewel Eloise nog geen jaar in Nederland woont, blijkt ze ook al een Gooische R te hebben..
Ondertussen luisterden haar ouders, broer en zusje trots naar haar. Gravin Leonore droeg voor de gelegenheid een jurkje dat haar zus in 2011 droeg bij de doop van Paola ten Cate. Verder waren ook de ouders van Prinses Laurentien bij de boekpresentatie aanwezig. Voor het boek hebben beide auteurs gesprekken gevoerd met mensen in leidende functies over hun dilemma’s, zorgen en twijfels. Aan het woord komen onder anderen Neelie Kroes, Marc Bolland (Marks & Spencer), Ben van Beurden (Shell), eurocommissaris Frans Timmermans, burgemeester Ahmed Aboutaleb en Paul Polman (Unilever). Vervolgens werden hun antwoorden voorgelegd aan negentien kinderen tussen negen en twaalf jaar oud. Hun werd advies gevraagd. “Hun intuïtieve, heldere wijsheid helpt volwassenen om anders te denken”, aldus uitgever Prometheus. Beter naar kinderen luisteren, was een van de conclusies, geheel in lijn met de Raad van Kinderen die Laurentien met haar stichting Missing Chapter aan grote bedrijven en instellingen aanbeveelt.

Tegenover een verslaggever liet Eloise na afloop weten trots op haar moeder te zijn en goed geoefend te hebben voor het voorlezen. Thuis gaat ze de rest van het boek lezen beloofde ze.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk hoe ze over hun moeder praten en erg leuk dat we dit gezinnetje nu ook wat vaker zien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze kan echt goed voorlezen! Leuk het drietal te zien, het jurkje staat Léonore heel goed.

    BeantwoordenVerwijderen