Koninklijk paar bij Nationale Herdenking | De Oranjes

woensdag 4 mei 2016

Koninklijk paar bij Nationale Herdenking

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vanavond aanwezig bij de Nationale Herdenking in Amsterdam.


Om 18.50 uur woonden ze een plechtigheid in de Nieuwe Kerk bij. Tijdens die plechtigheid werd de jaarlijkse 4 mei- voordracht gehouden. Daarna keerden de Koning en Koningin weer even terug naar het Paleis op de Dam. Rond 19.50 uur kwamen ze weer naar buiten en liepen ze door een erehaag van veteranen en militairen richting het Nationaal Monument op de Dam. Namens alle burgers van Nederland legden de Koning en Koningin een krans.

Vervolgens werd het Taptoe-signaal gespeeld, dat om klokslag 8 uur eindigde. Toen de klok van het Koninklijk Paleis Amsterdam sloeg, werd 2 minuten stilte in acht genomen, ter nagedachtenis aan de gevallenen. Daarna werd het eerste couplet van het Wilhelmus gezongen en droeg de winnares van de jaarlijkse poëziewedstrijd voor jongeren 'Dichter bij 4 mei', Sterre Wolthers, een gedicht voor.

Na nog wat kransleggingen hield burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een toespraak over de 'verhalen van de Tweede Wereldoorlog.' De plechtigheid eindigde met een bloemlegging door Amsterdamse schoolkinderen. Daarna openden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het defilé.

Bekijk hier de tv-uitzending terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten