Koningin Máxima opent lustrumcongres Pensioenfederatie | De Oranjes

dinsdag 17 mei 2016

Koningin Máxima opent lustrumcongres Pensioenfederatie

De jarige Koningin Máxima opende vandaag het eerste lustrumcongres van de Pensioenfederatie. De Pensioenfederatie behartigt de belangen van de Nederlandse pensioenfondsen. Vooraf had Koningin Máxima aan de organisatie van de Pensioenfederatie laten weten dat ze niet toegezongen wilde worden op haar verjaardag. Maar nog voordat ze het congresgebouw betrad, stond er al een verslaggever van Omroep West die met 'Lang zal ze leven' Koningin Máxima naar zich toe wist te lokken. De vrouw overhandigde een boeket, die ze kort daarvoor langs de kant van de weg had geplukt. De bloemen pasten opvallend goed bij de gele gebloemde jurk die de Koningin vandaag droeg. Koningin Máxima droeg de jurk van Natan al twee keer eerder. Tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in 2015 en op de Filipijnen. 

Voorafgaand aan het congres werd er in de aanwezigheid van Koningin Máxima tóch gezongen, maar dan door het ensemble Nuevo Nocturna, dat 'Gracias a la vida' ten gehore bracht op het moment dat  Máxima in de zaal kwam. De Koningin was aanwezig als erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Andere genodigden waren vertegenwoordigers van nationale en internationale overheden, politiek, toezichthouders, wetenschap, bestuursleden van pensioenfondsen, sociale partners en media.

De Pensioenfederatie bevordert samen met en namens haar leden, de verdere ontwikkeling, instandhouding en uitvoering van een goed en betrouwbaar pensioenstelsel in Nederland. Zij behartigt namens ongeveer 240 pensioenfondsen de belangen van ruim 5,5 miljoen deelnemers, 3 miljoen gepensioneerden en 8 miljoen gewezen deelnemers. Circa 85 procent van alle werkenden bouwt pensioen op bij een collectief pensioenfonds.

1 opmerking:

  1. De jarige koningin zag er mooi uit en dat veldboeketje stond er inderdaad goed bij.

    BeantwoordenVerwijderen