Gezin Prins Constantijn woont tijdelijk op Lange Voorhout 78 | De Oranjes

woensdag 25 mei 2016

Gezin Prins Constantijn woont tijdelijk op Lange Voorhout 78

Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen Eloise, Claus en Leonore blijken nog helemaal niet in hun nieuwe huis te wonen, dat liet de Telegraaf vandaag weten in een artikel over Laurentien's 50e verjaardag. Het huis aan de Burnierstraat wordt verbouwd, en tot die tijd woont het gezin op Lange Voorhout 78. 
Afbeelding: Google StreetviewHet gezin verblijft sinds vorige zomer in de ambtswoning van de grootmeester van de Koning, ook wel het 'Russenhuis' genoemd, naast Paleis het Lange Voorhout. Het statige rijksmonument kwam vorig jaar leeg te staan toen grootmeester Marco Hennis naar Wenen vertrok, als de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Oostenrijk. De grootmeester is aan het hof de baas van de ongeveer 300 medewerkers. Nu wordt deze functie vervuld door Jan Versteeg, de voormalige ambassadeur in Griekenland. Doordat hij elders woont kunnen de prins en prinses met hun kinderen beschikken over het huis van vier verdiepingen.

Het huis aan het Lange Voorhout is privé-bezit van het Koninklijk Huis. Het kwam in de 19de eeuw al in gebruik voor personeel van Paleis Lange Voorhout. Op initiatief van Koningin Wilhelmina werden hier later tot de jaren ’80 Russen opgevangen, die vluchtten voor het communistische regime.

Eloise, Claus en Leonore hadden dus een hele goede 'tribuneplek' afgelopen september op Prinsjesdag. Vanuit het raam konden ze de rijtoer, met hun eigen ouders in een koets, goed zien. Graaf Claus-Casimir publiceerde vijf weken geleden al een video van zijn uitzicht, wat nu dus het tijdelijke wóónuitzicht over het Lange Voorhout blijkt te zijn.

3 opmerkingen:

  1. Is dat filmpje ergens te vinden ?!?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker! (anders had ik 't ook niet kunnen bekijken :P) Via deze artikelen: http://www.deoranjes.nl/2016/04/gezin-prins-constantijn-heeft-een.html en http://www.deoranjes.nl/2016/03/een-kijkje-in-het-digitale-leven-van.html en http://www.deoranjes.nl/2016/05/de-koningsdag-van-graaf-claus-en-gravin.html kom je er wel!

      Verwijderen