Koningin Máxima spreekt op klimaatconferentie Adaptation Futures 2016 | De Oranjes

woensdag 11 mei 2016

Koningin Máxima spreekt op klimaatconferentie Adaptation Futures 2016

Koningin Máxima hield vandaag in het World Trade Center in Rotterdam een toespraak tijdens de internationale klimaatconferentie ‘Adaptation Futures 2016’.


De Koningin ging in haar toespraak in op het belang van goede toegang tot financiële diensten voor mensen die getroffen zijn door bijvoorbeeld natuurrampen.

Video: Na Máxima's toespraak, vond er een paneldiscussie plaats met onder anderen Paula Caballero, sr. directeur natuurlijk hulpbronnen van de Wereldbank, Naoko Ishii, CEO van de ‘Global Environment Facility’, Robert Glasser, speciaal gezant van de VN secretaris-generaal van het agentschap voor Risicoreductie bij Rampen, Roberto Ridolfi, directeur duurzame groei en ontwikkeling van de Europese Commissie en Wim Kuijken, Delta commissaris en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Bank. Het was erg warm in de zaal, dus trok de Koningin - die toch al zomers gekleed ging - haar bruine vestje ook nog maar uit. Eenmaal buiten stond er een flinke hoeveelheid volk te wachten. Onder hen waren veel mensen met cadeautjes, dus trok de Koningin haar vest weer aan, en nam ze uitgebreid de tijd om alle cadeaus aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten