Oranje nieuws – 31 mei 2012 | De Oranjes

donderdag 31 mei 2012

Oranje nieuws – 31 mei 2012

Prinses Margriet opent Royal Delft Experience

Prinses Margriet opende vanmiddag de Royal Delft Experience – uitbreiding van het museum Porceleyne Fles in Delft.

In het museum is Delfts Blauw aardewerk te bezichtigen uit de 17e eeuw en de ontwikkeling hiervan. Ook is er een kopie van de 17e eeuwse eetkamer van Johannes Vermeer gerealiseerd.Prinses Margriet opende de Royal Delft Experience met het onthullen van een grote tulpenvaas. Daarna kreeg ze een rondleiding door het museum. Ook signeerde ze een tegeltableu. Margriet nam verder een kijkje in de ‘Koninklijke schatkamer’ – waar de complete collectie Delfts Blauw te zien is die door Koninklijke families is ontworpen en gemaakt.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/


Prinses Máxima bezoekt muziekproject ‘Muziek is de basis!’

Prinses Máxima bezocht vanochtend het muziekproject Muziek is de basis! van het Harmonie Orkest Vleuten.

Het initiatief maakt deel uit van het programma Kinderen Maken Muziek van het Oranje Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Prinses Máxima lanceerde tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op 17 mei 2011 ter gelegenheid van haar veertigste verjaardag het programma Kinderen Maken Muziek. Doel van het programma is dat zo veel mogelijk kinderen in aanraking komen met muziek, een instrument leren bespelen en in groepjes muziek leren maken.

Overig kort nieuws:
- Felicia van Lippe Biesterfeld van Vollenhoven viert vandaag haar 7e verjaardag!

- Koningin Beatrix zal dit weekend weer aanwezig zijn bij de geheimzinnige Bilderbergconferentie. Dit doet ze samen met minister-president Rutte en D66-leider Alexander Pechtold. De conferentie wordt dit jaar in het Amerikaanse Chantilly gehouden.

3 opmerkingen: