Oranje nieuws – 21 & 22 mei 2012 | De Oranjes

dinsdag 22 mei 2012

Oranje nieuws – 21 & 22 mei 2012

Prinses Máxima bij oratie hoogleraar ‘Prince Claus Chair’

Prinses Máxima was gisteren aanwezig bij de oratie van prof. Stella Quimbo die is benoemd tot hoogleraar op de ‘Prince Claus Chair.’ 

De Filipijnse Stella Quimbo is professor aan de economische faculteit van de Universiteit van de Filipijnen. In haar oratie liet mevrouw Quimbo met een project in de Filipijnen zien op welke wijze de overheid maatregelen kan nemen die een direct effect hebben op de gezondheid van de bevolking en de kosten van de zorg. Omdat sinds dit jaar de ‘Prins Claus stoel’ in plaats van een jaar, maar liefst twee jaar bekleed mag worden, zit mevrouw Quimbo er voorlopig nog wel op. Prinses Máxima als voorzitter van de Prince Claus Chair roemt vooral het onderzoek en de toegankelijkheid van gezondheidszorg wat deze vrouw wil gaan uitvoeren.


 Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/

Koningin Beatrix opent provinciehuis Leeuwaren


Vandaag reisde de Koningin naar Friesland waar ze in Leeuwarden het nieuwe provinciehuis opende. 

Koningin Beatrix werd feestelijk opgewacht voor deze ‘simpele activiteit’ alsof het Koninginnedag was. Heleboel Oranjefans en zelfs een koor stonden al uren op haar te wachten. Het nieuwe provinciehuis aan de Tweebaksmarkt bestaat uit nieuwbouw en een aantal gerestaureerde monumentale panden. Na de opening trad de Friese zanger Syb van der Ploeg op, en bij haar vertrek uit Leeuwarden werd tot slot het Friese volkslied gezongen. Een echte kleine Friese Koninginnedag dus.

Overig kort nieuws: 

-  Nieuw! En nog t/m vandaag te proeven, de Beatrix pizza

Geen opmerkingen:

Een reactie posten