Oranje nieuws - 1 juni 2012 | De Oranjes

vrijdag 1 juni 2012

Oranje nieuws - 1 juni 2012

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verricht opening Museum aan het Vrijthof

Professor mr. Pieter van Vollenhoven verrichte vandaag in Maastricht de officiële opening van Museum aan het Vrijthof.
Met het onthullen van het herplaatste beeld van Karel V wordt een ingrijpende verbouwing en herinrichting van het museum afgesloten. Aansluitend maakt de heer Van Vollenhoven een rondgang door het museum en bekijkt hij de openingstentoonstelling 'Duurzame Glans; Maastrichts Zilver'.

Prinses Máxima ontvangt boek Paleis het Loo

Prinses Máxima heeft vanochtend het boek Paleis Het Loo: een koninklijk museum in ontvangst genomen.

Het boek toont de talrijke historische interieurs en belicht de belangrijkste voorwerpen uit de verschillende collectieonderdelen. In het boek wordt aan de hand van tekst en foto's stilgestaan bij de tientallen paleisvertrekken die tezamen een beeld geven van drie eeuwen vorstelijke wooncultuur. In chronologische volgorde komen alle (her)ingerichte vertrekken aan de orde, beginnend met de appartementen van koning-stadhouder Willem III en koningin Mary II en eindigend met de zitslaapkamer van prinses Juliana.

De overhandiging vond plaats voorafgaand aan een lunch ter gelegenheid van het afscheid van dr. J.R. ter Molen als directeur van Paleis het Loo. Naast andere leden van de Raad van Toezicht was ook Prinses Margriet aanwezig.

Prinses Máxima spreekt op conferentie ‘Insurance Europe’

Prinses Máxima opende vandaag met een toespraak de 4e internationale conferentie van de verzekeringskoepel ‘Insurance Europe’ in het Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam.

De conferentie staat in het teken van de verantwoordelijkheid die verzekeraars wereldwijd hebben bij het bieden van zekerheid en bescherming aan consumenten en het bedrijfsleven. Daarbij staan de toegankelijkheid en begrijpelijkheid van financiële producten en het aangaan van een duurzame relatie met de consument centraal. Het Verbond van Verzekeraars, lid van Insurance Europe, is gastheer van de bijeenkomst.

Prinses Margriet opent 65e Holland Festival

Prinses Margriet heeft vanavond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam de 65ste editie geopend van het Holland Festival. Ze was aanwezig bij de openingsvoorstelling C(h)oeurs, een nieuwe dansproductie van de Belgische choreograaf Alain Platel.


Les Ballets C de la B, het dansgezelschap dat Platel in 1984 heeft opgericht, verzorgde de voorstelling met muziek van Verdi en Wagner. Aan het grootschalige optreden werkten ook 150 zangers en muzikanten mee van Teatro Real, het koor en orkest van het gelijknamige operagebouw in de Spaanse hoofdstad Madrid. Platel brengt het spektakelstuk op de planken 'om de gevaarlijke schoonheid van de massa te onderzoeken'. Het festival wordt afgesloten met een concert van het Simón Bolívar Symphony Orchestra uit Venezuela onder leiding van dirigent Gustavo Dudamel. Het is de eerste keer dat het Venezolaanse orkest in Nederland acte de présence geeft.

Prins Maurits en Prinses Marilène bij AmsterdamDiner

Jarenlang waren Prins Friso en Prinses Mabel het gezicht va het AmsterdamDiner wat betreft Koninklijke aanwezigheid.
Vanavond waren Prins Maurits en Prinses Marilène aanwezig. Het AmsterdamDiner wordt jaarlijks gehouden ten bate van de aidsbestrijding. De avond heeft zo’n 650.000 euro opgeleverd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten