Oranje nieuws - 20 mei 2012 | De Oranjes

zondag 20 mei 2012

Oranje nieuws - 20 mei 2012

Prinses Máxima en Prinses Mabel bij concert van Koninklijk Concertgebouworkest

Beschermvrouw van het Koninklijk Concertgebouworkest – Prinses Máxima – was vanmiddag aanwezig bij een concert in Londen. Ook Prinses Mabel was met haar meegekomen. 

Al sinds donderdag verblijven Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima en de kinderen in Londen om gedeeltelijk bij Prinses Mabel het Hemelvaartsweekend door te brengen, en op bezoek te gaan bij Prins Friso. Koningin Beatrix was vrijdag bij de lunch op Windsor Castle ter gelegenheid van het 60-jarig regeringsjubileum van Koningin Elizabeth, en is in de loop van zaterdag weer teruggevolgen naar Nederland. Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima gaven zaterdag juist acte de présence bij een informele lunch met vele andere Koninklijke gasten.

Vanmiddag stond er dus nog een Londense activiteit in de planning voor Máxima. Prinses Mabel besloot ook mee te komen naar het concert. Het concert – onder leiding van dirigent Bernard Haitink – werd uitgevoerd in de Barbican Hall en is de derde in de serie. Eerder werd ook al opgetreden in Parijs en Brussel met als doel ook internationaal aandacht te kweken voor het Nederlandse orkest.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat ze de prinses heeft meegenomen, dan zit ze ook weer eens in een andere omgeving en heel goed wordt ze door har schoonfamilie opgevangen. Petje af voor de koningin, dat ze naast haar werk om nog zoveel mogelijk bij haar zoon Friso is. Geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om prinses Mabel weer te zien, ben benieuwd hoe het met Friso gaat (zeker nog het zelfde)

    BeantwoordenVerwijderen