Koningin Beatrix luncht op Windsor Castle - 60-jarig jubileumfeest Koningin Elizabeth | De Oranjes

vrijdag 18 mei 2012

Koningin Beatrix luncht op Windsor Castle - 60-jarig jubileumfeest Koningin Elizabeth

Dit jaar viert Groot-Brittannië het 60-jarig regeringsjubileum van Koningin Elizabeth op een grootse manier. Tal van festiviteiten passeren de revue. Dit weekend zijn zo’n beetje alle vorsten en vorstinnen ter wereld uitgenodigd. 

Onder de aanwezigen - keizer Akihito van Japan, koningin Margrethe II van Denemarken, Constantine II van Griekenland, koning Michael I van Roemenië, koningin Elizabeth II, voormalig koning Simeon II van Bulgarije, sultan Haji Hassanal Bolkiah van Brunei , koning Carl XVI Gustaf van Zweden, koning Mswati III van Swaziland en prins Hans-Adam II van Liechtenstein, prins Albert van Monaco, groothertog Henri van Luxembourg, koning Letsie III van Lesotho, koning Albert II van België, koning Harald van Noorwegen, Sheikh Hamad bin Khalifa al-Thani Emir van Qatar, koning Abdullah van Jordanië, koning Hamad bin Isa al-Khalifa van Bahrein en de Yang di-Pertuan Agong van Maleisië, Nasser Mohamed Al-Jaber Al-Sabah van Kuwait, kroonprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan van Abu Dhabi, kroonprins Alexander van Joegoslavië, de koning van Tonga, kroonprins Maha Vajiralongkorn van Thailand, prinses Lalla Meryem van Marokko en prins Mohammed bin Nawaf bin Abdulaziz Al Saud van Saudi Arabië – bevond zich vanmiddag ook Koningin Beatrix voor de lunch op Windsor Castle. Beatrix en Elizabeth kennen elkaar al jaren, en  hebben zowel privé als als staatshoofd – via staats en andere bezoeken – goed contact. De ontmoeting van Koningin Beatrix was dan ook hartelijk. Ze gaf ‘The Queen’ een stevige knuffel. Voorafgaand aan de lunch werd een groepsfoto gemaakt met alle aanwezige vorsten en vorstinnen.

Vanavond vond er op Buckingham Palace – met als gastheer Prins Charles en Hertogin Camilla – een staatsbanket plaats. Hier waren ook weer een heleboel dezelfde Koninklijke gasten aanwezig. Koningin Beatrix koos ervoor om nog een bezoek te brengen aan Prins Friso in het Wellington ziekenhuis, en daarna weer naar Nederland te vliegen. Ze moet immers zondag weer in Den Haag zijn om een concert bij te wonen.

5 opmerkingen:

 1. Echt leuk om te zien hoe Beatrix en Elizabeth elkaar begroeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Zou leuk zijn..!(maar denk eerder Willem-Alexander en Máxima) De Koningin heeft die dag ook een activiteit staan.

   Verwijderen
 3. Wat leuk om de Koningin hier te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto's van de koninginnen!

  BeantwoordenVerwijderen