Prinses Máxima in Brazilië voor Inclusive Finance | De Oranjes

donderdag 10 mei 2012

Prinses Máxima in Brazilië voor Inclusive Finance

7 t/m 10 mei 2012 

Prinses Máxima was de afgelopen dagen in Brazilië in het kader van haar VN- en G20 – functies op het gebied van Inclusive Finance. 

Maandag hield de prinses een toespraak bij een seminar voor vertegenwoordigers van Braziliaanse banken en de overheid over toegang tot financiële dienstverlening voor mensen met een laag inkomen. Het seminar werd georganiseerd door de International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de Wereldbank. Aansluitend bezocht Máxima de wijk Complexa de Almoa. In die wijk kreeg Máxima ervaringen van ondernemers te horen, die onlangs toegang hebben gekregen tot financiële dienstverlening.

Dinsdag stond er een ontmoeting op het programma met de minister van Financiën (Guido Mantega) en woensdag was ze te gast bij de Centrale Bank van Brazilië waar ze gouverneur Alexandre Tombini onmoette. Veel tijd om een diepgaand gesprek te voeren was er niet, want ’s middags woonde de prinses de lancering bij van het Nationaal Actieplan voor ‘Financial Inclusion’bij de Braziliaanse MKB-organisatie ‘SEBRAE’. Ook hier hield Prinses Máxima een toespraak. Het actieplan bevat acht aandachtsgebieden om de toegang tot financiële dienstverlening beter te kunnen faciliteren en uit te breiden.

Tot slot bezocht Máxima vandaag Sao Paulo waar ze vanochtend een technische vakopleiding voor middelbaar beroepsonderwijs bezocht. Daarna woonde ze een lezing bij over financiële educatie en sprak ze met wat leerlingen over het belang van financiële educatie en de invloed van de lessen op besteding van hun geld. Vanmiddag had de prinses een ontmoeting met Four Freedoms winnaar Luiz Inácio Lula da Silva (de voormalige president van Brazilië) De heer Lula da Silva is niet aanwezig bij de uitreiking vanwege gezondheidsredenen, dus had nu tijd zat met Máxima te praten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten