De bloemen – en spinnenbroches van Prinses Máxima | De Oranjes

zaterdag 19 mei 2012

De bloemen – en spinnenbroches van Prinses Máxima

Net als Koningin Beatrix, gebruikt ook Prinses Máxima graag een broche uit de schatkist, om haar kleding extra leuk te maken. Nog leuker is het als Máxima een van haar ‘goedkope broches’ draagt. Ze heeft een aantal bloemen, maar speld ook vaak een spin op haar jasje! 

Tijdens officiële staatsbanketten, galadiners en op Prinsjesdag durft de prinses het nog niet aan om met een van haar goedkope spinnen (14 euro) te lopen. Gelukkig kan ze met een werkbezoek lekker haar gang gaan, vooral als de outfit wel wat op te vrolijken valt. Zo heeft de prinses een grijze jas die ze bijvoorbeeld bij de opening van het Oecumenisch Diaconaal centrum Stem in Haarlem droeg. Twee spinnen – die al eerder met haar mee mochten – zaten weer triomfantelijk op haar revers gespeld. Veel fleuriger werd het toen ze tijdens het bezoek spontaan een roze margriet kreeg, die links werd opgespeld. Waarschijnlijk was dit ook ter inspiratie, want een paar uur later bij de opening van het Slinger Event in Utrecht waren de spinnen verdwenen en had ze voor een leren bruine bloemenbroche gekozen op dezelfde jas. Bovendien zorgde die ‘onschuldige goedkope broche’ ervoor dat ze zelfs haar handtas én schoenen er op af stemde. Behalve grijze heeft Máxima ook een zwarte spin. Soms hebben de broches ook een wat diepere achtergrond. De ‘pin’ die bij Máxima eens te zien was op een ‘omslagdoek’ om haar jasje heen, is een oud gebruik uit haar geboorteland Argentinië. De pin is geïnspireerd op de oude sieraden van de Mapuche – een inheems volk van Centraal en Zuid-Chili en Zuid-Argentinië. Zij gebruikten deze pinnen om hun poncho’s vast te maken. Door Prinses Máxima gaat dit gebruik wellicht weer een beetje leven..

Het is op dit moment al een tijdje geleden dat Prinses Máxima een bloemenbroche droeg. Ze kiest wat vaker voor de échte broches uit de juwelenkist. Voor haar bloemenbroches heeft ze vast ook een kistje aangeschaft, want de prinses heeft verschillende bloemen. Ze fleuren haar kleding letterlijk op, dus zou het zonde zijn als ze ze niet meer zou dragen..

 Aan de juwelenbroches wordt in de toekomst via een andere categorie aandacht besteed.

5 opmerkingen:

 1. Leuke log, het maakt meestal het outfit helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de broches meestal goed bij Maxima staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om hier eens een overzicht van te zien! Ga zo door!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Erg leuke log inderdaad! Het zijn leuke eyecatchers, broches. Grappig dat die spinnen zo goedkoop zijn! De bruine leren broche vind ik erg mooi, evenals de de outfit waarbij ze de zwarte spin droeg. Chique!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De spinnen vind ik niet geweldig. De bloemen zijn echt prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen