Prins Carlos doet geboorteaangifte van zijn dochter | De Oranjes

maandag 14 mei 2012

Prins Carlos doet geboorteaangifte van zijn dochter

...En eerste foto van de prinses

Prins Carlos heeft vandaag op het stadhuis in Den Haag de geboorte van zijn dochter laten registreren. 

Prinses Luisa werd op 9 mei geboren in het Bronovo ziekenhuis en is het eerste kind van Carlos en zijn vrouw Annemarie.Na een handtekening kreeg de prins een ooievaar cadeau om boven de wieg te hangen.

Later vandaag werden foto's van de prinses vrijgegeven. Het kleedje waarop ze ligt in de wieg, is gemaakt van Annemarie's trouwjurk..

13 opmerkingen:

 1. hele leuke fotos van de trotse vader! Maar is het nou echt zo dat luisa nu prinses heet? Dat vind ik eerlijk gezegd wel vreemd, de kinderen van laurentien en constantijn heten nog niet eens prinses en zij dan wel?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, omdat Carlos hoofd van het huis Bourbon-Parma is :)Met het Nederlandse Koningshuis heeft het niks te maken. Daar is Carlos natuurlijk sowieso geen lid van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ter aanvulling. In 2003 zijn de kinderen opgenomen in het Nederlandse adeldom. De bourbon Familie is dus de 2e adellijke familie in Nederland, na onze Koninklijk familie.
  Prins Carlos en zijn broers en zussen maken wel deel uit van de Koninklijke Familie, maar niet van het Koninklijk Huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve baby, en ze lijkt volgens mij heel erg op haar papa. Hopelijk trekken de plekjes in haar gezichtje snel weg, ziet er zielig uit, maar gelukkig kijkt ze helemaal niet zielig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oke ik snap het bedankt voor de uitleg :)
  wat lijkt ze trouwens sprekend op haar vader zeg! Grappig..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ter aanvulling en een foutje van mij, de kinderen van Prinses Irene zijn in 1993 al ingelijfd en opgenomen in de Nederlandse adeldom en niet in 2003 zoals ik al eerder vermelde. Dit stond in de vorsten van deze maand die ik gisteren gedeeltelijk nog heb gelezen, vandaar mijn correctie.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke foto's! Zonde van de trouwjurk om hem te verknippen, of zou de couturier nog een lapje over gehad hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Anja,

  Ik heb altijd geweten dat de kinderen van prinses Irene in 1996 ingelijfd en opgenomen zijn in de Nederlandse adel.
  Ik denk dat je inplaats van 1993, 1996 bedoeld.

  Maar wat lijkt Luisa erg op haar papa.
  Jammer van de vlekjes ik hoop dat dat behandeld gaat worden.

  Groetjes Wills

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vlekken zijn zgn. ooievaarsbeten. Veel kinderen worden hiermee geboren. Typische plek is boven de ogen op de oogleden, tussen de ogen en in de nek (vandaar de ooievaarsbeet). Na drie maanden zijn ze goeddeels verdwenen, dus geen zorgen hierover. Groet A

   Verwijderen
 9. Vlekjes zullen vanzelf wel verdwijnen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja ,sorry het is inderdaad 1996 geweest, Wills. Ik heb ook enkele jaartallen door elkaar gehaald, nogmaals sorry. Maar nu is het dus helemaal volledig. ze zijn ingelijfd en opgenomen in de Nederlandse Adel in 1996.

  BeantwoordenVerwijderen