Oranje nieuws - 17 april 2009 | De Oranjes

vrijdag 17 april 2009

Oranje nieuws - 17 april 2009

Maurits 41 jaar


Maurits_41Prins Maurits viert vandaag zijn 41e verjaardag. Het is al weer 41 jaar geleden dat prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven verblijdt werden met een 1e zoon!


Maurits is vernoemd naar Maurits van Oranje, de stadhouder die leefde tussen 1567 en 1625. Ze dragen dan wel dezelfde naam, de levens zijn totaal verschillend. Stadhouder Maurits heeft bijvoorbeeld zijn moeder nooit gekend, iets waar de Maurits van nu zich nauwelijks iets bij voor kan stellen, hij gaat zo vaak mogelijk met zijn gezin bij zijn vader en moeder langs.


Het is te hopen dat het weer nog een beetje opklaart op zijn verjaardag , maar dat zal de pret niet drukken, het is toch al feest in huis, dochter Anna vierde 2 dagen eerder haar verjaardag al!


Maurits, gefeliciteerd!


(Foto: RVD)


Koningin aan de lunch met Europese senaten


De Koningin ontving rond het middaguur de voorzitters van de Europese senaten op Paleis Huis ten Bosch. De voorzitters zijn lid van de Association of European Senates (AES) die in Den Haag bijeenkomen voor de 11e conferentie van Europese Senaatsvoorzitters.


De voorzitters komen uit de landen: Duitsland, Oostenrijk, België, Bosnië en Herzegovina, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Rusland, Slovenië, Zwitserland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Als ze zijn blijven lunchen zal het vast een combinatie geweest zijn van producten uit ieder Europees land, worst uit Duitsland, een compleet Brettljause uit Oostenrijk, af en toe een Belgische ‘praline’, met een glaasje cognac uit Bosnië, de senaatvoorzitter uit Spanje zal iets langer aan tafel gezeten hebben aangezien ze in Spanje anderhalf uur later eten dan de gemiddelde Europese maaltijden , een Frans stokbroodje zal ook zeker op tafel gestaan hebben, en kleine Italiaanse pizzaatjes…of misschien namen de senaten wel gewoon allemaal hun eigen broodtrommeltje mee.. We zullen het nooit weten.
Oranje fonds beschermvrouw Máxima weer op pad
…bezoek aan Autismecafé en organisatie ‘Best Buddies Nederland’


Prinses Máxima bezocht vandaag 2 deelnemende organisaties van het Oranje Fonds Groeiprogramma.
Ze bezocht eerst het Autismecafé in Leiden. Dat café is bestemd als ontmoetingsplek voor ouders die een autistisch kind hebben. Daarna bezocht Máxima in Spijkenisse het initiatief ‘Best Buddies Nederland’ wat mensen met en zonder een verstandelijke beperking aan elkaar koppelt, en als zich dat dan resulteert in een vriendschapsrelatie - het doel- heeft de organisatie weer een geslaagd gevoel.

9 opmerkingen:

 1. Altijd weer leuk: een prins die tegelijk met m'n moeder jarig is. Felicitaties voor Maurits op deze regendag (maar hopelijk klaart 't weer nog op!)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte prins Maurits! Ik denk dat hij zijn verjaardag samen met die van Anna zal vieren / heeft gevierd, wel zo makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maurits van harte gefeliciteerd!
  En wat het weer betreft; hier in Twente is het nog steeds droog met zelfs een waterig zonnetje erbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd en mak er met je gezin maar een leuke dag van

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, leuk dat hij naar stadhouder Maurits is vernoemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Maurits!kvind hem èèn van de spontaanste prinsen!
  Ik vind dat jij op een hele originele manier kunt schrijven,het stukje over de koningin is ook weer leuk over de broodtrommeltjes;p

  BeantwoordenVerwijderen