KONINGINNEDAG 2009 - HET BEGON ZO FEESTELIJK.. | De Oranjes

donderdag 30 april 2009

KONINGINNEDAG 2009 - HET BEGON ZO FEESTELIJK..

Vanochtend rond 10 uur werd de Koninklijke familie ontvangen in Apeldoorn. Vervolgens liepen ze door het Oranjepark langs tal van activiteiten. Over het water kon via 3 manieren gegaan worden. Kroonprins Willem-Alexander,Prinses Máxima, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en Prins Constantijn namen de waterfiets, de prinsen Maurits en Pieter-Christiaan namen de kabelbaan, en de overige familieleden namen gewoon de makkelijke weg: de brug.


Aan de andere kant van het water was ook nog van alles te doen waar prinsen en prinsessen aan mee deden. Bij de Grote Kerk maakte Koningin Beatrix kennis met de 100-jarigen die dus in hetzelfde jaar zijn geboren als Juliana.


Daarna stapte de Koninklijke familie in een open bus waar een historische optocht hen tegemoet kwam rijden , in de optocht waren bijv. rijtuigen die gebruikt werden in de tijd dat Juliana kind was,een eeuw waarin belangrijke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. 35 rijtuigen en koetsen, 125 paarden, auto’s uit de Koninklijke stallen, 13 muziekcorpsen en 1.400 vrijwilligers verdeeld over 150 onderdelen vormden samen een indrukwekkende stoet…..


...totdat… de bus de bocht doorkwam en er uit het niets een auto kéihard aan kwam met als waarschijnlijke doel de bus te raken , hij had al mensen geraakt en door hekken gereden waardoor hij zeer beschadigd aankwam. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand op een monument, anders had hij nog meer publiek geraakt. De Koninklijke familie is hier – net als iedereen- erg van geschrokken. De prinsessen huilden, de hele familie stond uit verbijstering op in de bus, het was 1 schock voor iedereen.. het was live op tv, er stonden hordes mensen én ‘toevallig’ net op het moment dat de Koninklijke familie daar was… op een haar na is de bus niet geraakt maar wel bijv. media mensen die op trapjes stonden, mensen die in het publiek stonden en omhoog vlogen doordat deze man er doorheen kwam rijden…dit kunnen we concluderen als de dag wat de allermooiste Koninginnedag had moeten worden (i.v.m. 100e geboortedag van Juliana) maar de zwartste Koninginnedag is geworden aller tijden…


Het mooiste gedeelte – het defilé- gaat hierdoor niet meer door. We zullen de kleine Amalia en haar zusjes , nichtjes en neefjes die bij het defilé aanwezig zouden zijn dus niet zien..


Foto's:

Fotoserie: KLIKFoto's: © Lydia, http://royalweblog.web-log.nl/ Foto: © Nienke, http://www.europeroyals.web-log.nl/ Foto's: © Gerdine KleermakerFoto's: © Ineke BlansertFoto's: © Mariëlle VerboomFoto's: © Cornelia KoppejanFoto's: © Lea LindnerFoto's: ©  Arine,
http://www.bedankkaart.web-log.nl/
Foto's: © Marieke , http://royalfotograaf.web-log.nl/


Overname verboden!Er zal nog een log verschijnen waarin de laatste up-dates over het incident bijgehouden zullen worden..21 opmerkingen:

 1. Vreselijk wat hier is gebeurd! Dat 1 persoon er plezier aan heeft om zo'n fijne dag voor een heel volk te verpesten! Alles is dan ineens voorbij. Je mag niet voor eigen rechter spelen maar ik zou zo'n persoon graag even onder handen nemen! En dan al die gewonden en ook al enkele overledenen. Verschrikkelijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreselijk wat er is gebeurd. wat zo mooi had moeten en kunnen zijn, eindigt in een drama. Ik wens alle betrokkene, nabestaanden mijn medeleven en de politie, ambulancepersoneel, doktoren en verplegend personeel veel succes en sterkte bij hun onderzoek naar de ware toedracht van het vreselijke ongeluk en voor het opvangen en onderzoeken en verplegen van de slachtoffers. Allemaal veel sterkte toegewenst.
  In een woord verschrikkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat ontzettend erg! dat 1 zo'n iemand voor velen de koninginnedag verpest!
  ik ben gigantisch geschrokken! heel veel sterkte iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. weet je of dat defile nog is doorgegaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat was het een mooie dag! Heb iedereen kunnen zien en leuke foto's gemaakt!:D Ik zal ze straks wel sturen! Jammer dat het zo moest aflopen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vreselijk dat dit het einde moet zijn. Door 1 persoon staat heel Nederland op zijn kop.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nederland is in zijn hart geraakt! Wat ontzettend erg...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Joanne, het defile is onder deze omstandigheden niet meer doorgegaan. Alle activiteiten zijn verder afgelast en de Oranjeverengingen roepen op om dit in het hele land te doen. Rotterdam heeft deze al uitgevoerd en hier zijn alle activiteiten afgelast. Nog even en we zullen "hopelijk" meer weten. Om kwart voor 4 is er een persconferentie en dan weten we of het gaat om een ongeluk of dat er opzet in het spel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is niet best! Ik heb werkelijk gehuild toen ik het zag en hoorde over de doden! Wat een verschrikkelijke koninginnedag! Mijn medeleven gaat uit naar de nabestanden van de slachtoffers, de koninklijke familie die het zo van dichtbij hebben gezien en natuurlijk de toeschouwers!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het defilé is vanzelfsprekend niet doorgegaan, zoals je in de log zelf kunt lezen.
  Zojuist heeft ook koningin Beatrix voor de tv haar medeleven verteld..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. het is echt zo verschrikkelijk wat er is gebeurd,iedereen hadt zich zo verheugd op het defile zo ontzetten verschrikkelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ontzettend erg! En zo onbegrijpelijk gewoon...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik was er zelf bij! En ik ben echt vreselijk geschrokken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zo ongelooflijk erg, dat dit moest gebeuren, vandaag, dit tijdstip en deze plaats...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vreselijk is dit. Ook echt niet leuk om mee te maken. Veder wel leuke foto's gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het zijn mooie foto's, jammer dat zo een mooie vreugdevolle dag volledig is omgeslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke foto's! Alleen heel erg wat er is gebeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geweldige foto's van een geweldig begin. Schokkend, dat één persoon zo'n drama voor heel Nederland en vooral de koninklijke familie kan brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wij,mijn man en ik stonden ook in Apeldoorn tegenover de kerk en hadden net gezwaaid naar de koningin en fam keken toen op een scherm en zagen het ongeluk gebeuren echt vreselijk dat een persoon zo'n drama aanricht...heel triest ook voor de nabestaanden van onschuldige mensen....ook heel Triest voor de Koningin die er zo van geniet om tussen haar volk te zijn en feest te vieren en ook voor Alexander en Maxima die er zichtbaar van onderste boven zijn .....ik hoop dat ze zich toch gedragen weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. prinses Louise8 mei 2009 om 10:56

  Wat een zonovergoten foto's! Je ziet aan alles wat een goede sfeer er was...zo triest hoe de dag geëindigd is!

  BeantwoordenVerwijderen