Oranje nieuws - 22 - 24 april 2009 | De Oranjes

zaterdag 25 april 2009

Oranje nieuws - 22 - 24 april 2009

Laurentien sluit Amsterdam Wereldboekenstad af


Prinses Laurentien woonde woensdag – 22 april- de afsluiting bij van Amsterdam Wereldboekenstad in de Passenger Terminal in Amsterdam.
Ze is beschermvrouw van UNESCO Amsterdam Wereldboekenstad, dus zou het vreemd zijn als ze niet aanwezig was. Laurentien heeft een boek overhandigt en een toespraak gehouden over de internationale aanpak van laaggeletterdheid.


Fotoserie: KLIK
Margriet ontvangt onderscheiding Koreaanse Rode Kruis


Margriet Prinses Margriet heeft donderdag – 23 april- de onderscheiding Grand Order of Taegug ontvangen van het Koreaanse Rode Kruis.
Ze kreeg de onderscheiding voor al haar werk en bijdragen aan het Internationale Rode Kruis. De echtgenote van de Koreaanse premier en oud vice-president van het Koreaanse Rode Kruis heeft de onderscheiding aan Margriet overhandigd.
Willem-Alexander heropent museum op de Oranjekazerne in Schaarsbergen


Prins Willem-Alexander heropende vanochtend het Historisch Museum van het Garderegiment Grenadiers Jagers op de Oranjekazerne in Schaarsbergen.
Sinds 1884 worden hier kleding, uitrusting en bewapening van het regiment gedocumenteerd.
Máxima doopt Máxima
…Grote hoed, groot schip


Prinses Máxima was vandaag in Kinderdijk om de naar haar vernoemde sleephopperzuiger te water te laten en te dopen, met de naam: de VOX Máxima.
Het baggerschip heeft een lengte van 203 meter en is 32 meter breed. Het is het grootste baggerschip dat ooit in Nederland gebouwd is, maar de hoed van Máxima.. is misschien ook wel de grootste die een Nederland ooit op had?


Fotoserie: KLIK

7 opmerkingen:

 1. HOly Man, die HOED, jeetje mina, die is echt extreem groot... Ik vind hem niet zo mooi... De rest van haar outfit wel, de prinses is het zonnetje in Kinderdijk volgens mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is Laurentien actief tegenwoordig. Leuk dat we haar zoveel zien!
  Die hoed van Maxima...hij is wel heel erg groot hè. Ik denk dat als ze haar haren vast had dat hij dan mooier zou staan. De kleur is in ieder geval erg leuk evenals van haar kleding.
  Wat leuk dat Margriet een onderscheiding heeft gekregen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ze valt in iedergeval op! wat een hoed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Màxima's hoed ook niet echt mooi,de kleur en het model wel maar hij zou veel mooier zijn als hij een maatje kleiner zou zijn!Haar pakje vind ik wel leuk,lekker vrolijk kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige hoed! Hij had van mij alleen wel wat kleiner gemogen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lang los haar onder een belachelijke grote hoed, sorry maar wie doet er nou zo'n hoed op naar een doop van een schip, veel wind etc etc

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik denk dat ze best drukke dagen achter de rug heeft ivm het staatsbezoek van Zweden
  en dacht, dan doe ik een grote hoed dan ziet niemand dat ik eigelijk een bad hairday heb.
  Kleuren van het pakje zijn wel mooi maar ik had andere schoenen gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen