Royalfanvivian's april brief - 'Stop' bericht was vervroegde 1 april grap! | De Oranjes

woensdag 1 april 2009

Royalfanvivian's april brief - 'Stop' bericht was vervroegde 1 april grap!

Een royalfanvivian brief na de trieste aankondiging dat ik met m’n site zou stoppen? Dat klopt niet helemaal…toch?
Vandaag is het 1 april…. Gisteren was het 31 maart, maar als ik de ‘grap’ op 1 april zou plaatsen zou het al helemaal ongeloofwaardig worden…, vandaar een vervroegde 1-april grap… jullie kunnen van mij op aan:
Ik STOP NOOIT!
Ik ben veel te veel verslaafd aan het Koningshuis en het bloggen daarover...daarnaast is het zo - wat ik ook in reacties op het 'trieste bericht' las- dat mijn site in de media bekend(er) wordt, hier wat voorbeelden daarvan: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/in_de_media/index.html


Deze maand is weer een Oranje maand! We hebben eind deze maand een feestelijke Koninginnedag in Apeldoorn. Ik zal het weer via de tv moeten volgen want het is zo ver weg… maar dat mag de pret niet drukken..want een aantal dagen voor Koninginnedag ga ik waarschijnlijk Koningin Beatrix zien.. dus ik heb de laatste tijd wel geluk, want nog geen maand geleden zag ik ook eindelijk Willem-Alexander en Máxima weer eens… http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/in_het_echt/index.html


Naast dat het Koninginnedag is , hebben we nog veel meer feestelijkheden in april. Op 24 april zijn Prins Friso en Prinses Mabel 5 jaar getrouwd, op 30 april viert Prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn 70e verjaardag (er komt een dag voor zijn verjaardag een programma over hem op tv , maar ook een special over hem op deze site) Omdat hij op Koninginnedag jarig is, is het beter hem een dag voor z’n verjaardag aandacht te geven anders ‘overspoelt’ Koninginnedag alles. Koninginnedag wordt natuurlijk niet voor niks in Apeldoorn gevierd, het heeft te maken met het ‘Juliana jaar’ wat dan van start gaat. Tegelijkertijd gaat er hier ook een ‘Juliana jaar’ van start. Op 30 april (haar geboortedag) zal haar 1e jaar gepubliceerd worden, en ben van plan om dan iedere week een jaar van Juliana in beeld te brengen… Ook zal er binnenkort weer een quiz komen. Die zal ook over Juliana gaan.


Verder zijn er natuurlijk in april nog meer feestjes , Pieter viert zijn 70e verjaardag op 30 april maar er zijn meer jarige Oranjes deze maand:


Prinses Ariane mag op 10 april al weer 2 kaarsjes uitblazen, Prins Floris viert diezelfde dag zijn 34e verjaardag, Maurits wordt op 17 april 41 jaar, zijn dochter Anna viert 2 dagen eerder haar verjaardag en wordt al 8 jaar! Prinses Annette wordt op 18 april 37 jaar, en Prins Willem-Alexander viert 27 april zijn 42 verjaardag.


Verder worden naast feestjes ook nog activiteiten verricht. De agenda van april ziet er als volgt uit:

Prinses Máxima opent 1 april Colourful Business Event
Prins van Oranje en Prinses Máxima bij première MAPENZI TAMU, zaterdagavond 4 april in het Amsterdam RAI Theater
Prinses Laurentien aanwezig bij viering 225-jarig bestaan Maatschapppij tot Nut van ‘t Algemeen , zaterdag 4 april , Rotterdam
Koningin Beatrix woont maandagavond 6 april in de Stadsschouwburg in Amsterdam de première bij van de ‘opera’ Granida
Prinses Máxima bezoekt scholengemeenschap De Waerdenborch in kader van ‘meisjes en techniek’ , 14 april
Prins Constantijn reikt prijzen Nationaal Vioolconcours uit, 16 april
Staatsbezoek Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia van Zweden van 21 tot en met 23 april Prinses Máxima doopt sleephopperzuiger, 24 april in Kinderdijk
Koninginnedag in Apeldoorn, 30 april 2009


Naast Koninginnedag dus nog een hoogtepuntje…het Staatsbezoek van Zweden aan Nederland. Op de dag voorafgaand aan het Staatsbezoek zal ik het programma plaatsen.


Ook start aanstaande zaterdag het quiz-programma ‘De grootste Royaltykenner van Nederland’ weer. Mij zul je niet te zien krijgen… ik doe niet mee maar vind het wel erg leuk om vanaf de bank te kijken en dan zelf te testen hoe het met m’n kennis gesteld is…


Dan wens ik ten slotte iedereen weer een zeer Koninklijke maand toe! En ga je naar Koninginnedag of een ander evenement waar een Oranje rondloopt? Mijn e-mail ‘schreeuwt’ om foto’s dus welkom zijn ze áltijd!


Met Koninklijke groet,


RoyalfanVivian
Vivian Valke
vivianvalke@hotmail.com – voor vragen en foto’s
royalfanvivian@hotmail.com – voor deelname aan quizzenDe jarige Pieter, Koninginnedag 2007, foto: Jordi Besemer

26 opmerkingen:

 1. YES YES YES!!!!!
  Ik wist het wel, het was een 1 aprilgrap.
  Het kon haast niet anders.
  Iemand die zo dol op het Koningshuis en alles wat daarbij hoort kan echt niet zomaar met deze geweldige site stoppen.
  Het was een steengoede grap, Vivian!
  Je hebt ons allemaal flink laten schrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig was het een grap van je Vivian!! En wat voor grap! Toen ik het las dat je wilde stoppen dacht ik direct; ze heeft al eens vaker een grap uitgehaald. Ik weet niet precies meer wat maar dat het iets was met Mabel herinner ik me nog wel. Daarom dacht ik nu ook meteen; dit klopt niet. Je had ons in ieder geval goed bij de benen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zat nog te denken zal ik weer iets met een zwangerschap doen...maar dit leek me iets geloofwaardiger..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow!! Wat een schok!!! We zijn allemaal super blij dat je toch doorgaat!! 't Was wel een heel goeie grap ja!
  Enne... kijken allemaal hé zaterdag naar De Grootste Royaltykenner van Nederland!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Z'n vermoeden had ik al.. Maarja, het was nog geen 1 april hè. Fijn dat je verder gaat, super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hè gelukkig dat het inderdaad een grap was! Het was wel heel jammer als je echt zou stoppen. Daar is je site veel te mooi voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hahah...dacht het al, veel te abrupt dat zogenaamde 'einde' van je blog, ik woon in centrum 020 en de Familie komt nogal eens langs hier (woon op 3 minuten van het Paleis op de Dam) ik zal eens proberen om wat foto's te maken, ik zie 'ze' namelijk regelmatig, de ene keer Beatrix (altijd met hofdames etc) die komt kijken of de renovatie van het Paleis naar wens verloopt (vandaag 1.4. is de feestelijke afsluiting) de andere keer Maxima, W.A niet zo vaak. Ik werk bij het Vondelpark (A'dam-Zuid) en heb Mariléne vaker op de bakfiets zien rijden compleet met kinderen, boodschappen e.d. groeten albert

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey bedankt voor de reactie op http://nichtjesdelange.web-log.nl. Op die foto's zijn Lisette (die samen met mij die site beheert) en Daniëlle mijn nichtjes en Anneloes is weer een nicht van hen.
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Albert, geweldig zo vaak de familie te zien! Foto's zijn heeeeeel erg welkom ha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pfoeeee, gelukkig hé! :) Wel een geslaagde grap moet ik zeggen, ben er wel in getrapt, haha. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben erg blij dat je niet echt stopt! :) Goeie grap is het wel: iedereen is er wel ingetuimd. Maar 't is iig niet écht een 1 april-grap. 't Was nog 31 maart... ;) Anders had ik er vast niet ingetrapt. :P
  Maar goed, veel succes met je web-log dan maar weer! Dat je er nog maar veel jaartjes mee door gaat! En volgend jaar op 30 maart al een 1 april-grap? Ik noteer het alvast in mn agenda, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben erg blij dat je niet stopt met de website.
  En ik ben er ook ingetrapt en ik had niet door dat het met 1 april te maken had.
  Het is je dus gelukt met de een april grap!!
  Groetjes Jeannette.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. een hele goede grap...je weet gelijk hoe iedereen over je web-log denkt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Serieus... Dat was echt een goeie grap. Ik vond het erg vreemd maar toch geloofde ik het wel. Erg orgineel;) Gelukkig ga je toch door!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prima gedaan, ik hoopte al op een vervroegde grap, maar mijn reactie was erg serieus en daarom ben ik hartstikke blij dat je toch doorgaat!
  Vivian is en blijft een diehard fan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. he gelukkig dat het een 1april grap is ik ben er wel ingetrapt en dacht echt dat deze site zou stoppen had al bijna de link verwijderd(haha)ik kijk echt elke dag en ben een beetje verslaafd aan mijn dagelijkse blogjes ook al reageer ik nooit maar je ziet wel dit vond ik heftig genoeg om te reageren.Succes verder

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik wist vante voren al dat er weer een 1april grap kwam! Ik ben er niet ingetrapt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. sorry maar ik vond dit echt een domme grap! dat ga je toch niet doen! je had zeker zin in reacties hoe ze je waarderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. he gelukkig!!!!!!!! Waar moest ik anders heen voor mijn koninklijkhuis info?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ben ik met jouw eens, anoniem! waar slaat dit op! ben je de leukste thuis ofzo?? je bent fan of je bent het niet, kzou niet durven zoiets uit te halen, anderen denken dan echt van: jij bent toch fan?? dan ga je toch niet stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo Anoniem en Rixi!
  Hebben jullie geen humor of fantasie?
  Of hebben jullie nog nooit van 1 april grapjesdag gehoord?!
  Probeer er eens om te lachen, wordt je veel vrolijker van hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ben ik het helemaal mee eens met jet.! Egt leuke grap..! ik ben er ook ingetrapt..! Super site heb je..!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik vind het een hele goeie grap. Heel goed bedacht, en heel fijn dat je gewoon verder gaat!! Succes met je web-log verder....

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Een hele goeie grap!! Nu weet je gelijk (aan de reactie onder de vorige log) dat we wel willen dat je blijft bloggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Goeie grap, ik was er echt ingelopen, maar ja, het kon nu eenmaal dat je besloten had om te stoppen, je weet nooit.

  BeantwoordenVerwijderen