Koninginnedag in Apeldoorn - programma | De Oranjes

woensdag 8 april 2009

Koninginnedag in Apeldoorn - programma

Vlaggetjes


Vandaag is het programma bekend gemaakt van Koninginnedag dit jaar. Sommige dingen waren al bekend, zoals de historische optocht (ter gelegenheid van de 100e geboortedag van Juliana) en het defilé.


09.30-10.15 uur - Ontvangst Koninklijke familie


10.15-10.45 uur - Thematische wandeling door het Oranjepark
Vanaf 10.15 uur viert de Koninklijke familie in het Oranjepark Koninginnedag mee met de Apeldoornse bevolking. In het Oranjepark presenteert Apeldoorn zich aan de Koninklijke familie aan de hand van drie thema’s.


10.45–11.00 uur - Wandeling van Oranjepark naar Grote Kerk
De Koninklijke familie wandelt van het Oranjepark naar de Grote Kerk. Bij het verlaten van het Oranjepark speelt de Apeldoornse muziekvereniging DAP, terwijl kinderen van de Anne Frankschool een ‘hoedenshow’ verzorgen. Op de Kerklaan loopt het gezelschap over een 300 meter lange Oranje loper, aangeboden door de gemeente Zwartewaterland. Op de kruising nabij de Grote Kerk is een groot kinderspeelplein ingericht waar kinderen van de Koningin Wilhelminaschool aan het spelen zijn.

11.00-11.10 uur - Muzikale groet bij de Grote Kerk
De wandeling van de Koninklijke familie eindigt bij de Grote Kerk aan de Loolaan. De Apeldoornse zangkoren brengen een muzikale groet nabij de Grote Kerk. Daar maakt de Koninklijke familie kennis met de Apeldoornse 100-jarigen.


11.10–11.25 uur - Rit over de Loolaan naar Paleis het Loo
In een open hoge bus zet de Koninklijke familie vanaf de Grote Kerk koers naar Paleis Het Loo. De bus rijdt stapvoets richting Het Loo. De historische optocht rijdt hen tegemoet. De historische optocht wordt georganiseerd ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Prinses Juliana. De optocht is vier kilometer lang en geeft een beeld van het leven in de 20e eeuw. Een eeuw waarin op velerlei gebied belangrijke ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. 35 rijtuigen en koetsen, 125 paarden, auto’s uit de Koninklijke stallen, 13 muziekcorpsen en 1.400 vrijwilligers verdeeld over 150 onderdelen vormen samen een indrukwekkende stoet.


11.25–11.30 uur - Rit langs de Middenlaan


11.30–13.00 uur - Besloten programma
In het besloten deel van het programma staat de tentoonstelling "100 jaar Juliana" in Paleis Het Loo centraal. In de Koningin Wilhelminazaal opent Hare Majesteit de Koningin de tentoonstelling “100 jaar Juliana”. Aansluitend bezoekt de Koninklijke familie de tentoonstelling.


13.00–13.30 uur - Defilé Apeldoornse dorpen op het basse-cour
Op het basse-cour (voorplein) van Paleis Het Loo defileert een delegatie van de Apeldoornse dorpen voor de Koninklijke familie. De dorpen brengen muziek ten gehore, bieden bloemen aan, laten ballonnen op en bieden presentjes aan die karakteristiek voor de dorpen zijn. De kern Apeldoorn sluit de rij waarna burgemeester mr. G.J. de Graaf een woord van dank uitspreekt. Met het zingen van het Wilhelmus wordt het officiële deel van het Koninklijk bezoek aan Apeldoorn afgesloten.


Paleis_het_loo

10 opmerkingen:

 1. Leuk programma, en ook erg lang! Kan niet wachten tot het 30 april is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er leuk uit dat programma! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat gaat een leuke dag worden!
  Nu zal alleen het weer nog moeten meewerken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat belooft weer een hele leuke dag te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik denk dat de kleine prinsesjes, gravinnetjes en graafje en van vollenhoventjes er ook bij zijn. of is dat een rare gedachte?
  lijkt me heel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Denk dat ik toch maar thuis ga kijken, wilde eigenlijk naar het defile met waarschijnlijk de kleintjes gaan, maar aangezien je volgens mij (toch?) niet dicht in de buurt kan komen kan ik de kleintjes beter ingezoomd en wel op mijn beeldscherm bekijken! Ga jij er nog naartoe of thuis kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou weet het denk ik wel voor 100% zeker dat de kleintjes er wel bij zullen zijn! In iedergeval de kids van Willem-Alexander en Constantijn! Kan gewoon niet missen! I hope so!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja ik hoop idd dat ALLE kinderen er bij zijn(defilé) dat zou heel leuk zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit wordt denk ik een heel bijzondere koninginnedag! Zo leuk: weer een keer met een defilé! En ik ga er ook vanuit dat de kleintjes daar bij zullen zijn... echt leukkk!

  BeantwoordenVerwijderen