Staatsbezoek Zweden aan Nederland – dag 1 | De Oranjes

dinsdag 21 april 2009

Staatsbezoek Zweden aan Nederland – dag 1

Staatsbezoek_zweden


Vanochtend rond 10.30 uur landen Koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia op Rotterdam airport, ze werden informeel verwelkomt met een kus van koningin Beatrix.
Daarna vond er bij Paleis Noordeinde het formele gedeelte plaats een welkomstceremonieel, met een traditiegetrouwe inspectie van de erewacht.


Foto’s: KLIKVanmiddag legden het Zweedse Koningspaar een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Vervolgens gingen Silvia en Carl hun eigen weg. Koningin Silvia bezocht de openbare bibiliotheek in Amsterdam en opende daar een tentoonstelling over Zweedse kinderboekillustraties. Terwijl de koning een seminar bijwoonde met de titel ‘Work for All: Challenges and Solutions in Times of Economic Crises’. Daarna bezocht het paar samen nog de stichting Herstelling in Fort, een werkervaringsprojecht voor jongeren. En zo werd de Amsterdamse middag afgesloten.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Robby Hiel , Overname verboden!


Foto's: © Marieke , http://royalfotograaf.web-log.nl/
Overname verboden!


Vanavond werd om 5 minuten voor 8 om precies te zijn een Staatsiefoto gemaakt in Paleis Noordeinde, op de foto’s staan kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima in een mooie witte jurk met bijpassende chique tiara en pareloorbellen.. , prof.mr Pieter van Vollenhoven, de koning en koningin van Zweden en koningin Beatrix.
Na de foto kon er getoost, geproost en gegeten worden bij het Staatsbanket - met voorafgaand een toespraak van koningin Beatrix en een toespraak van de Zweedse koning.


Fotoserie: KLIK

5 opmerkingen:

 1. Hele leuke foto's! Koningin Beatrix en koningin Silvia zagen er erg mooi uit, vooral koningin Silvia! Echt jammer dat ik niet naar Rotterdam Airport kon..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Koningin om half acht weg zien gaan in een donkerroode avondjurk op weg naar het staatsbanket

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's allemaal! Wat zag koningin Silvia er mooi uit, mooie outfit droeg ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind Koningin Beatrix en Koningin Silvia er allebei super uit zien! Hele mooie pakjes. :)
  's Avonds zagen ze er ook allemaal mooi uit. Alleen de jurk van Koningin Beatrix vind ik niet mooi.

  BeantwoordenVerwijderen