Oranje nieuws - 13 en 14 april 2009 | De Oranjes

dinsdag 14 april 2009

Oranje nieuws - 13 en 14 april 2009

Pieter-Christiaan en Bernhard racen de Pasen door

Afgelopen donderdag al presenteerden prins Pieter-Christiaan en prins Bernhard de auto’s waar ze maandag, 2e paasdag mee zouden racen. Ieder jaar doen de prinsen mee met de race, zo ook dit jaar. In 2007 crashte Pieter-Christiaan’s auto nog, en ook dit jaar ontkwamen ze niet aan kleine technische probleempjes.

Het verslag volgens ‘Racing Team Holland’:
"Ondanks kleine pechgevallen kijkt Racing Team Holland terug op een geslaagd eerste raceweekend in het Dutch GT4 kampioenschap. De eerste race die ’s morgens werd gereden kenmerkte zich door technische problemen voor beide Mustangs. Pieter-Christiaan van Oranje viel stil door een defect aan de stuurbekrachtiging. Bernhard van Oranje moest enkele ronden later opgeven met versnellingsbak problemen. Vervolgens werd er driftig gesleuteld om de auto’s klaar te krijgen voor de race van ’s middags. In die race baarde vooral Bernhards optreden opzien. Hij klom na een spannende start door naar de tweede positie en wist die plek te behouden. Na de verplichte rijderswissel nam teammaat Jan Lammers het stuur over. Ondertussen vocht Pieter-Christiaan zich een weg omhoog en haalde maar liefst zes auto’s in, maar kreeg wederom te maken met problemen aan de stuurbekrachtiging. Zijn plek werd tijdens de rijderswissel ingenomen door Hans Hugenholtz. Lammers bleef de tweede positie verdedigen maar moest de wedstrijd staken door versnellingsbakproblemen. Hugenholtz reed de wedstrijd uit en eindigde op de tiende positie. Racing Team Holland heeft laten zien vooraan het veld te kunnen meekomen. Ondanks de technische problemen zijn de verwachtingen hoog gespannen voor komend seizoen. "

Als supporters waren aanwezig, broer Maurits, en het gezin van prins Bernhard.

Fotoserie: KLIK

Máxima’s technische ochtend
…Kennismaking met Polystreen en Thermoharder

Prinses Máxima bezocht vandaag de school ‘De Waerdenborch’ in Holten en maakte daar de voorlichting mee die bedoeld is om meer meisjes te laten kiezen voor een technische richting.
Vaak wordt natuurlijk gedacht dat het saai is voor meisjes, en alleen jongens zoiets interessant vinden, maar Máxima bracht daar verandering in! Met een veiligheidsbril op, deed ze mee aan wat proefjes samen met de andere geïnteresseerde meisjes. Ook sprak ze met mensen over de rol die bedrijven kunnen spelen bij het voorlichten van meisjes om het aandeel vrouwen in de technische beroepen te vergroten.

Fotoserie:KLIK


Máxima werkt als microkrediet-deskundige mee aan nieuw tv-programma!

RTL Z komt met een nieuw programma waarin gekeken wordt hoe het leven van mensen met een microkrediet kan veranderen, met als deskundige prinses Máxima! Ze is een van de deskundigen van het programma , ze zet zich namelijk al jaren in voor microkredieten en weet er alles van. De presentator sprak met prinses Máxima in Villa Eikenhorst en de 1e aflevering is maandag 27 april om 09.20 uur te zien bij RTL Z… met hopelijk nog een herhaling aangezien royalfanvivian dan niet thuus is..

7 opmerkingen:

 1. Wat ziet Maxima er superfleurig uit!!!
  Alleen de rok vind ik een beetje te kort maar ze kan het wel hebben. De schoenen zijn ook erg leuk erbij. Nou nog een keer een leuk kapsel en het is helemaal perfect.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zag Maxima erg verschrikkelijk uit; ik vond het niet mooi en vooral die kleurencombinatie. En goed van pieter christiaan dat hij weer achter het stuur kruipt na zijn ongeval met de paasraces van vorig jaar en vrij recentelijk nog zijn gekneusde ribben na zijn skivakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima ziet er geweldig uit! Leuk dat Annette en de kinderen bij de paasraces waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Máxima zag er echt súper uit! Één van mijn favo outfitjes. Super leuke kleuren(combinatie) en het pakje gewoon is mooi. Ook zat haar haar anders en netter als normaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat P-C en Bernhard weer in Zandvoort actief waren! Ook leuk dat hun broer Maurits kwam kijken ;-)
  Dit is echt een topper van Máxima! Echt een hele mooie kleurencombinatie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind die oranje schoenen van Máxima zoooo gaaf!! http://www.ppe-agency.com/500px/Apr2009/PPE09041430.jpg
  ik wil ze ook haha!

  BeantwoordenVerwijderen