Staatsbezoek Zweden aan Nederland - dag 2 | De Oranjes

woensdag 22 april 2009

Staatsbezoek Zweden aan Nederland - dag 2

Staatsbezoek_zweden


De 2e dag van een Staatsbezoek is altijd het drukst! Zo ook vandaag. Koning Carl Gustaf had een ontmoeting met leden van de Zweedse handelsdelegatie op Paleis Noordeinde, en koningin Silvia bracht in het gezelschap van prinses Máxima een bezoek aan de Keukenhof – haar dochter Victoria ging haar in 2007 al voor. De fleurige bloemen gecombineerd met een goedlachse Máxima en Silvia leverde kleurrijke foto’s op!


Foto's: Tussen rood en geel - 'Wat vind jij nou van die oranje tulpen?' - Máximahahaha
Fotoserie: KLIK


Verder vanochtend ontmoette Koning Carl Gustaf de presidenten van het Internationaal Gerechtshof en nam hij deel aan een ronde tafelgesprek met de naam: “Competitive advantage through environmental technologies” Ondertussen bracht koningin Silvia een bezoek aan het Mauritshuis, koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima en prinses Margriet vergezelden haar. In de Trêveszaal vond vervolgens een regeringslunch plaats. Hierbij waren naast bovengenoemde leden van het Koninklijk Huis nog enkele leden uit de Eerste en Tweede kamer aanwezig, en minister-president Balkenende.


Fotoserie bezoek aan Mauritshuis: KLIK
Overige foto's:  Silvia 'dat meen je niet..ooh dat lust ik niet' - Mooie foto van Carl en Jan Peter - Gustaf laat de hongerige magen nóg langer wachten met een kleine toespraak Foto's:  © Jordi Besemer  Overname verboden!
Foto's:  © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/
  Overname verboden!


De middag werd doorgebracht in Leiden. De koning woonde een deel van het seminar ‘Duurzame steden’ bij en in het zelfde gebouw woonde Silvia een discussiebijeenkomst bij over ‘de Rechten van het kind’ Nu werden ze vergezeld door kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Verder had het Zweedse paar vanmiddag nog een ontmoeting met de Zweedse ambassadeur, maar dat vond achter gesloten deuren plaats.


Fotoserie: KLIK 


Vanavond boden Gustaf en Silvia een concert en een diner aan als contraprestatie. Hierbij kwamen weer wat bekende jurken tevoorschijn. De ‘beroemde’ jurk van Beatrix , en de roze jurk van Máxima - hier en daar wat aangepast- staat ook vast nog in ieder geheugen.


Foto’s: Blauwe Silvia en roze Máxima - Koning en koningin van Zweden - Begroeting Beatrix en Silvia, Carl Gustaf en Margriet
Fotoserie: KLIKFoto's:  © Marieke, http://royalfotograaf.web-log.nl/
  Overname verboden!

15 opmerkingen:

 1. Super die foto's van Silvia en Maxima samen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk, deze vrolijke foto's tussen al die mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Gisteren ben ik in Kudelstaart geweest, het is echt een lieve vrouw. Vanmiddag ga ik naar Leiden;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk!De koningin en prinses zien er allebei mooi uit!Staat goed tussen die kleurige tulpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet Máxima er prachtig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Wat zag Máxima er mooi uit! Echt heel erg mooi, met d'r haar en het pakje.. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. een mooi koningskoppel in ons eigen kudelstaart

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig zo'n staatsbezoek! Koningin Silvia ziet er bijna altijd piekfijn uit. En dan dat gala van gisterenavond.. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat zag Máxima er schitterend uit gisteravond in die roze galajurk! Ik ben benieuwd of er van vandaag ook nog foto's komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Máxima zag er súpermooi uit, die jurk/juwelen! Echt mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeioei, wat zagen ze er allemaal mooi uit zeg! Kan het zijn dat ik de jurk van Margriet herken van Prinsjesdag dit jaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat zagen ze er allemaal super uit
  er zaten wel wat bekende jurken bij van Maxima en Margriet.

  BeantwoordenVerwijderen