Bernhard en Annette 10 jaar getrouwd | De Oranjes

donderdag 8 juli 2010

Bernhard en Annette 10 jaar getrouwd


...Terugblik huwelijksdagen, 6 en 8 juli 2000


Rond 1996 studeerden Prins Bernhard en Annette Sekrève allebei in Groningen af. Op een studentenfeest komen ze elkaar voor het eerst tegen en zijn op slag verliefd. Hoewel Annette uiteraard niet van adel is, werd ze wel geboren in het Koninklijke Den Haag..Maar haar jeugd bracht ze in Bleiswijk en Oosterhout door.
Annette lang voordat ze prinses werd:

Op 11 maart 2000 kondigen ze de verloving aan, en vervolgens werd er op 6 en 8 juli 2000 getrouwd. Omdat het precies tien jaar geleden is dat dit stel trouwde, vind ik het een mooi moment eens terug te blikken op het Burgerlijk – en Kerkelijk huwelijk.


Huwelijk bernhard annette 2 Op 6 juli 2000 is het zover.. de tweede zoon van Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven trouwt..en zoals de naam al enigszins aangeeft ‘burgerlijk huwelijk’, was de kleding ook burgerlijk. Annette droeg een lichtblauwe jas met regenboog hoed, en Bernhard een pak met bijpassende stropdas – die dus qua kleur weer terugkwam in Annette’s jas. Met een oude antieke Minerva van Prins Hendrik kwamen Prins Bernhard en Annette bij het Paushuize in Utrecht waar het burgerlijk huwelijk voltrokken zal worden, reden dat ze niet per koets kwamen is omdat Bernhard allergisch is voor paarden. In de Spiegelzaal van het Paushuize voltrekt burgemeester mr. A. Brouwer-Korf vervolgens het huwelijk onder toeziend oog van zo’n 40 familieleden. Helaas ontbreken Juliana en Bernhard vanwege gezondheidsproblemen, maar Juliana is er wel een beetje bij - een bloemstuk van lathyrus, Juliana’s favoriete bloem – vertegenwoordigt de prinses. Na een toespraak geven Bernhard en Annette elkaar het jawoord, en moesten ze meteen de huwelijksakte tekenen.. de getuigen Prins Maurits Prinses Marilène, Saskia Alexandra Bish en Diederik Willem de Rooij volgden. Na de huwelijksvoltrekking gaan alle gasten en het bruidspaar naar Paleis Soestdijk, waar achter gesloten deuren verder gefeest, getoost en gegeten wordt. In Soestdijk bevinden zich uiteraard ook Prinses Juliana, Prins Bernhard en Máxima – toen nog geen prinses, die de huwelijksvoltrekking via de tv gevolgd hadden.


Twee dagen later – 8 juli – trouwen Bernhard en Annette kerkelijk in de Domkerk van Utrecht. Met haar vader aan de arm betreedt Annette de kerk waar het vol zit met gasten.. de bijna voltallige Koninklijke familie, veel goede vrienden, en enkele Koninklijke gasten uit het buitenland. Haar enórme bruidsboeket bestaande uit witte rozen en veel groen ertussen doet alle aandacht van haar jurk enigszins naar de achtergrond verschuiven. De trouwjurk is een ontwerp van Frans Molenaar, een japon van ivoorkleurige taft met een rij knoopjes, ronde, lage hals en brede kraag. Ook de bruidegom Prins Bernhard heeft nog een witte roos uit het boeket van z’n vrouw weten te plukken en op z’n jas geplakt. Tijdens de kerkdienst, die geleid werd door Dominee Anne van der Meiden, speelden veel leden van de Koninklijke familie ook een rol. Zo las Prins Pieter-Christiaan een stuk van ‘de Prediker’, Huwelijk bernhard annette 1 Prins Floris las op zijn beurt dan weer een stuk uit Johannes (een Bijbelverhaal) , en de anders onopvallende Prinses Christina zong een prachtig Italiaans lied “Amarilli” van Caccini. Prins Maurits en Prinses Marilène waren getuigen en vormen met kaarsen een zogenaamde ‘lichtkring’ – zo kwam iedere broer van Bernhard aan bod. Het gospelkoor Berget Lewis & The Gospeltrain sluit af met de gospel "You've got a Friend". En uiteraard – waar het allemaal om draait – wordt er voor de 2e maal die week ‘ja’ gezegd op de vraag of ze elkaars man en vrouw willen zijn. De daarop volgende receptie vond plaats in het Academiegebouw, maar daar mochten verder geen camera’s bij zijn. Na enkele uren reist het volledige gezelschap van Utrecht af naar Apeldoorn waar in Paleis Het Loo de hele avond/nacht gefeest werd. Ook Máxima was hierbij aanwezig. Verder trad – goede vriend- zanger René Froger op. Anders dan bij Maurits en Marilène, werd nooit bekend waar het stel op huwelijksreis geweest is. Het zal er vast zonnig geweest zijn.. 2 jaar later werd hun liefde bekroond met de geboorte van een dochter Isabella, in de jaren daarna volgden nog twee zoons: Samuel en Benjamin. Momenteel zijn Prins Bernhard en Prinses Annette alleen nog in beeld bij Koninginnedag, NL doet, en Annette lijkt de laatste tijd wel weer iets meer officiële verplichtingen te krijgen vanwege haar werkzaamheden in de gehandicaptenzorg. Als er een werkplaats, woonvoorziening o.i.d. geopend moet worden weten ze deze prinses altijd wel te vinden. Bernhard heeft het druk met zijn zelfstandig ondernemerschap.Foto's: jeugdfoto's Annette en officiële foto's huwelijk: RVD
Fotolinks burgerlijk huwelijk ANP: Met de moeders- Kussen met champagne - Tekenen - Willem-Alexander, Marilène en Maurits - De frisbee/regenboog hoed - Maurits tekent


Fotolinks kerkelijk huwelijk ANP: Kus - Hand in hand - Bijna man en vrouw - De ringen - Gasten op weg naar de kerk - Bernhard sr. met z'n dochter Beatrix  

17 opmerkingen:

 1. Weer een top log Vivian! Mijn complimenten. Wat ziet iedereen er eigenlijk nog 'jong' uit, ik bedoel de prinsen en prinsessen. Leuk stel, vooral Annette vind ik een zeer sociaal betrokken vrouw. Marilène is ook één van mijn favorieten. Nog een foto met die de Roy van Zuydewijn erop, was volgens mij het enige huwelijk waar hij bij was. Was die man al bijna vergeten........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk deze terugblik! Ik vind Annette echt een simphatieke prinses! Leuk hoe ze altijd met gehandicapten omgaat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke log! Annette is een leuke prinses!
  Ps. Ik heb een nieuwe site waar ik alleen de aandacht van de royals aan besteed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke log! Annette is echt een hele gave prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke log, annette is een leuke prinses!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gedaan, mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. SUpermooie log. Wat gaat de tijd toch snel dat ze alweer 10 jaar getrouwd zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke log!
  allemaal leuk nieuws!
  ik las ook al dat Elizabeth van engeland overgrootmoeder wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend leuk, zo'n terugblikspecial. Ik had de baby en één van de kinderfoto's van Annette nog nooit gezien! Bernhard en Annette zijn volgens mij nog steeds erg gelukkig met elkaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk deze log, en Annette heeft nog dezelfde lach als vroeger, leuk is dat! Haar bruidsjurk vind ik nog steeds niet echt mooi..

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd! Leuke foto's zijn het!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie fotos van de prinses en haar man, de jeugdfotos had ik nog niet eerder gezien, ik vind dat Samuel op zijn mama lijkt nu ik deze fotos zie!
  Mooie log heb je gemaakt, ik wens het paar nog vele mooie jaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. leuke log heb je er van gemaakt! En leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Van harte gefeliciteerd! Mooie log trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. prinses Louise16 juli 2010 om 23:16

  Heel mooie en uitgebreide terugblik op hun huwelijk! Een sympathiek paar en nog steeds in love!

  BeantwoordenVerwijderen