Een kijkje in het (digitale) leven van Gravin Eloise | De Oranjes

zondag 27 maart 2016

Een kijkje in het (digitale) leven van Gravin Eloise

Net als een groot deel van de wereldbevolking, maakt ook de Koninklijke familie gebruik van 'Social Media'. Het Koninklijk gezin heeft waarschijnlijk goede schuilnamen bedacht, want die zijn tot op heden niet te vinden. Via simpele zoekopdrachten komen echter de overige leden van de familie snel tevoorschijn. Met een beetje speurwerk kun je iets meer te weten komen over de jongste generatie Oranjes. Gravin Eloise spant de kroon..


Als 'anti social media mens' kwam ik tijdens het zoeken websites tegen waar ik nog niet eerder van had gehoord, zoals Instagram en Flipagram. Instagram is een gratis app om digitale foto's of video's uit te wisselen middels mobiele apparaten. Eloise's broertje Claus heeft twee Instagram accounts. De één lijkt hij te gebruiken voor zijn interesse in mobieltjes, en op het andere account staat een klassenfoto en een foto van een uitgeknipt hart met de tekst 'Mara I love You'. Er ligt ook een papieren hart van zijn vriendin Mara naast met de tekst: 'Claus je bent super lief'.

Het account van Eloise kwam in beeld omdat zij de mobieltjes foto van Claus leuk vind. Haar Instagram account is qua foto's afgeschermd maar beschikt wel over informatie die nog niet bekend was. Zo komen we nu eindelijk te weten op welke school Gravin Eloise in Brussel zat. Namelijk het Saint André. Het Instituut Saint-André is een Franstalige katholieke school in de wijk Elsene. Sinds dit schooljaar zit Eloise natuurlijk op het Maerlant Lyceum in Den Haag. Dat vermeld ze ook op haar Instagram met een slapend 'zzzzz' erachter, terwijl Saint-André met een hartje genoemd wordt. Ze heeft ook ten minste twee hartsvriendinnen op die school leren kennen. Eén van die vriendinnen zegt op háár Instagram: "Elo, I miss you." En met een andere vriendin beleefde Gravin Eloise veel plezier onder een gezamenlijk verzonnen naam.
Eloise met haar moeder, broertje en zusje in 2014. Foto: © Lichelle Roozeboom, kleineroyals.wordpress.com 
Behalve een gezamenlijk Instagram, maakten de twee meiden onder dezelfde naam ook een account op Flipagram. Flipagram is een app om diavoorstellingen van foto's op te zetten. De laatste video dateert al weer van juni 2015. Daarna verhuisde Eloise immers met haar ouders naar Den Haag, en zal ze haar vriendin ook niet vaak meer zien. Het Flipagram account was populair met zo'n 124 volgers. In slechts een paar seconden komen veel foto's voorbij van Eloise en haar vriendin met bijvoorbeeld veel make-up op, tijdens een fietstocht naar school met zware tassen, samen in de bus, en op school. Ook worden er ijsjes gegeten, en is er te zien hoe Eloise een poging doet om met stokjes in een restaurant te eten. In de laatste 'video' staan Eloise en haar vriendin voor een spiegel in een kledingwinkel. Op iedere foto hebben ze andere kleding aan. De 'video's' hebben steeds een ander toepasselijk achtergrondmuziekje. Zo heeft de 'kledingvideo' het lied Shopping van Lady Linn And Her Magnificent Seven als achtergrond.

Verder zoekend blijkt Eloise ook op Facebook actief te zijn. Op een foto van 26 februari poseert ze toch weer met een van haar vriendinnen uit Brussel. Opvallend is ook dat ze met al haar vrienden Frans praat, maar inmiddels zal ze ook op het Maerlant Lyceum wel wat vrienden gemaakt hebben. Op één van de foto's van de Ardennenreis bereid Eloise gezellig met wat klasgenoten eten in een grote pan.


Hoewel alles vrijwillig online is gezet door Eloise e.a. ontbreken in dit artikel toch de links naar de pagina's toe.

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je dit met uitzoeken aan de weet bent gekomen, zodat we iets meer weten van deze kinderen. En dat je de links er niet opzet, begrijp ik helemaal. Bedankt dat je dit alvast er op hebt willen zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de link gewoon "geheim" houden, hoor - moet iedereen maar proberen er achter te komen... - mijn bijnaam voor deze blog wordt dus nu "speurneus sherlock"! & DANK voor all die schattige kleine nieuwtjes uit de wereld van de jonge meisjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die hou ik zeker 'geheim' (uit voorzorg ook.. want je weet nooit) maar 't is gemakkelijk te vinden hoor, voor de geïnteresseerden.

   Verwijderen
 3. Tjonge jonge. Goed dat je er geen links bij zet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk! Eloise volgt mij op instagram en ik haar ook, zel volgde ook eerst mijn koninklijke fanaccount (@dutch.royals) maar die heeft ze ondertussen ontvolgd, maar mijn persoonlijke account volgt ze dus wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Naar aanleiding van dit artikel of kende je haar instagram account al?

   Verwijderen
 5. leuk! Eloise volgt mij op instagram en ik haar ook, zel volgde ook eerst mijn koninklijke fanaccount (@dutch.royals) maar die heeft ze ondertussen ontvolgd, maar mijn persoonlijke account volgt ze dus wel :)

  BeantwoordenVerwijderen