Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij symposium ‘De stad in de 21e eeuw’ | De Oranjes

maandag 2 juni 2014

Koninklijk paar en Prinses Beatrix bij symposium ‘De stad in de 21e eeuw’

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix waren vandaag aanwezig bij het symposium ‘De stad in de 21e eeuw’ in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Zo’n twee keer per jaar wordt er een symposium georganiseerd in het paleis waarbij de Koning gastheer is. Daarom kwam hij, samen met zijn vrouw en moeder, ook dit keer weer naar het paleis waar nu het symposium ‘De stad in de 21e eeuw’ plaatsvond. Het Koninklijk gezelschap arriveerde afzonderlijk van elkaar en zo gebeurde het dat Koningin Máxima een tijdje vast zat in het verkeer. Een tram bij het paleis blokkeerde de doorgang van de auto waar ze in vervoerd werd. De Koningin dooide de tijd door wat naar de omstanders te zwaaien die haar hadden opgemerkt.

Op het symposium kwamen diverse sprekers uit de hele wereld aan het woord die hun visie uitspraken over de maatschappelijke vraagstukken en actuele thema’s rondom het hoofdthema ‘De stad in de 21e eeuw’. Vragen als ‘wat zijn de gevolgen van deze verstedelijking, wat betekent dat voor de stad en haar inwoners, welke maatschappelijke, sociale, logistieke en stedenbouwkundige vraagstukken dienen zich aan en wat zijn mogelijke oplossingen’ stonden centraal tijdens de lezing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten