Oranje nieuws – 24 t/m 26 juni 2014 | De Oranjes

donderdag 26 juni 2014

Oranje nieuws – 24 t/m 26 juni 2014

Prinses Margriet bezoekt Kinderoncologisch Vakantiekamp Zomerzotheid

Prinses Margriet heeft dinsdagochtend een bezoek gebracht aan het Vakantiekamp Zomerzotheid in De Veenhoop, een zeilkamp voor kinderen met kanker in de leeftijd van 10-16 jaar.

Zomerzotheid is een van de vakantiekampen van de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV). De SKOV zet zich in om kinderen met kanker een leuke vakantieweek of fijne dag te geven. Het 'weer even kind zijn' staat hierbij op de eerste plaats. Tegelijkertijd zorgt de SKOV ervoor dat ouders even kunnen ontspannen. Alle vakantiekampen en activiteiten worden kosteloos aangeboden.

Prinses Beatrix bij opening Europees Poliocongres

Prinses Beatrix was woensdag aanwezig bij de opening van het Europees poliocongres ‘Post-Polio Syndrome - A condition without boundaries' in Amsterdam. 

Het Prinses Beatrix Spierfonds, waar Prinses Beatrix al sinds 1956 beschermvrouwe van is, is nauw betrokken bij het congres. Het AMC die het congres organiseerde wil kennis overdragen over de gevolgen van polio en de aandacht vestigen op het belang van de uitroeiing van het poliovirus, en dan met name creëren voor het onvoldoende bekende postpoliosyndroom waarbij opnieuw krachtsverlies optreedt bij mensen die eerder polio hebben gehad. Nadat Prinses Beatrix het congres had bijgewoond, waar onder andere revalidatieartsen, neurologen, onderzoekers en patiënten vanuit de hele wereld bij aanwezig waren, ontmoette ze meneer Vercoutre, de oudste poliopatiënt van Nederland.

Prinses Alexia jarig
Foto (bewerkt): ©  www.royalduo.nl 

Prinses Alexia viert vandaag haar 9e verjaardag.

Het prinsesje zal het grootste gedeelte van haar verjaardag op school vieren, waar ze vanochtend met een bak vol traktaties naartoe gaat. Alexia, die qua uiterlijk steeds meer op haar moeder gaat lijken, heeft het naast school druk met hockey, paardrijden en pianospelen. Ook zingt ze graag. Vandaag zal ze vooral moeten luisteren naar iedereen die háár toezingt.

Koninklijk paar reikt Oranje Fonds Groeicertificaten uit

Nadat ze hun jarige dochter naar school hadden gebracht, reisden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima door naar Driebergen om daar groeicertificaten uit te delen aan organisaties van het Oranje Fonds Groeiprogramma.

Koning Willem-Alexander droeg in aanloop naar Veteranendag een anjer op zijn jas. Samen met Máxima reikte hij op het podium aan 18 deelnemende organisaties van de derde editie van het Oranje Fonds Groeiprogramma zogenoemde ‘groeicertificaten’ uit. Het Oranje Fonds Groeiprogramma biedt sociale pioniers een intensief training- en coachprogramma om hun lokaal succesvolle sociale initiatieven uit te breiden naar andere locaties in het land. Nu werd hun werk beloond.

Kort nieuws:
 - De Koning heeft vandaag in afscheidsaudiëntie de ambassadeur van Albanië ontvangen.

2 opmerkingen:

  1. Wat worden onze Nederlandse prinsesjes toch weer groot! De tijd gaat echt hard, alweer 9 jaar! Gelukkig zijn haar ouders nu weer thuis om de verjaardag te vieren.

    BeantwoordenVerwijderen