Koninklijk paar bij voetbalwedstrijd Nederland-Australië | De Oranjes

woensdag 18 juni 2014

Koninklijk paar bij voetbalwedstrijd Nederland-Australië

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben vandaag in het stadion in Porto Alegre, in Brazilië, de WK wedstrijd Nederland-Australië bijgewoond.

© screenshot NOS
Ruim twintig minuten voor de aftrap betrad het Koninklijk paar met oranje sjaals de ereloge in het Estadio Beira-Rio stadion. De verwachtingen op een succesvolle wedstrijd waren bij de Nederlanders, en vast ook bij de Koning en Koningin toegenomen na de 5-1 overwinning op Spanje afgelopen vrijdag. Helaas ging het vandaag iets moeizamer. Aangemoedigd door de Koning en Koningin, die soms op hun nagels beten van de spanning, wist Nederland toch nog met 3-2 te winnen. Een opluchting, vooral ook omdat de hockeyheren afgelopen zondag nog van Australië verlóren. Het Koninklijk paar was daar samen met hun dochters ook getuige van. Vanavond was er dus gelukkig wel reden voor een feestje, al zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima niet lang in Brazilië blijven, want ze hebben vrijdag al weer activiteiten te verrichten in Nederland.

Na de wedstrijd zochten ze de spelers op in de kleedkamer om hen persoonlijk te feliciteren met de score. Mocht het Nederlands Elftal hopelijk nog vele rondes verder komen, dan zal ook het Koninklijk paar vast weer van de partij zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten