Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven bij Grand Defilé in Apeldoorn | De Oranjes

zaterdag 14 juni 2014

Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven bij Grand Defilé in ApeldoornPrinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven hebben vandaag voor Paleis het Loo in Apeldoorn het zogenoemde Grand Defilé bijgewoond.

Het Defilé, dat georganiseerd is in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk, liet tweehonderd jaar geschiedenis van het Koninkrijk aan de hand van rijtuigen, historische vervoermiddelen, muziekkorpsen en loopgroepen zien. Voordat ze de tribune betraden maakten Prinses Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven eerst een rondgang langs uitstalling van  de 11 dorpen die samen de gemeente Apeldoorn vormen. Deze presentatie had het Koninklijk gezelschap nog te goed. Aanvankelijk stond het gepland als afsluiter van Koninginnedag 2009, maar dat werd op een eerder moment, en op zeer tragische wijze al beëindigd. Vervolgens zagen ze vanaf de tribune zo’n twee uur lang van alles voorbij komen. Uiteraard ontbraken ook de Koningen Willem I, II en III niet. Verder passeerden voorvechters van het vrouwenkiesrecht, Zeeuwse vluchtelingen van de watersnood en demonstranten voor een kernwapenvrij Nederland.

Foto: © Oscar Meijer,  destaatvanoranje.blogspot.nl

Ook het defilé zelf deed min of meer denken aan de Koninklijke defilés uit het verleden. Hoewel de overeenkomsten ver te zoeken waren (het Koninklijk gezelschap stond bijvoorbeeld niet op een bordes van een paleis) laat het wel zien dat een dergelijk defilé ook in deze tijd niet misstaat.

© screenshots NOS

4 opmerkingen:

 1. Een mooi verslagje van een defile dat ik met plezier heb bekeken op tv. Hopende plaats je er nog enkele leuke foto's bij van het defile dat voorbijtrok, want dat was wel de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij doet zo een reportage veel beter, dan de commentator van de NOS. Die vertelde leuk aan het eind van "een feestje in een partytent"- maar Beatrix, Margriet en haar man liepen gewoon naar de auto! Haha.. heb genoten en moest wel vaker lachen. Beatrix zat hier en daar aan haar rok te trekken - maar die ging echt niet verder over haar knien. De cape hielp. Heb ik ook al helaas meegemaakt. Raar gevoel. De kleding van Beatrix en Margriet was echt tijdloos mooi en de geschiedenis die op het defilee te zien was -prachtig-hoor.

  En: sluit mij (weer) bij Anja aan: Fotos?.... altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tot uw dienst ;) (nog wat vage screenshots toegevoegd)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niks vage screenshots; erg mooi en bedankt nog voor het plaatsen

  BeantwoordenVerwijderen