Koninklijk gezin bij finale WK Hockey | De Oranjes

zondag 15 juni 2014

Koninklijk gezin bij finale WK Hockey

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima waren vandaag samen met hun dochters aanwezig bij de finale van het WK Hockey in Den Haag. 

Kort voor de finale van de Nederlandse hockeyheren tegen Australië begon, arriveerde het Koninklijk gezin. De prinsesjes kregen vlaggetjes en shirts overhandigd die ze op de tribune over hun ándere oranje shirt (nog van de Olympische Spelen) aantrokken. Op de achterkant van de shirts stond zelfs hun eigen naam.  In de rust zocht het Koninklijk gezin de hockeydames op die gisteren wereldkampioen werden. De shirts van de prinsesjes werden volgeschreven met handtekeningen en de Koning maakte een foto van zijn dochters met de hockeydames:

Foto: © Z.M. Koning Willem-Alexander

De aanwezigheid van het Koninklijk gezin resulteerde helaas niet in een succesvolle finale. De mannen verloren met maar liefst 6-1. Er viel dus niet veel te vieren op de tribune. Gisteren, toen het gezin er niet was, was er wél reden tot feest. De hockeydames – die ook tegen Australië – speelden wonnen met 2-0. Na de wedstrijd van vandaag gaf de Koning de volgende reactie aan de lokale omroep: “Ik denk dat we heel trots mogen zijn op zowel de mannen als de vrouwen. Dit was het einde van 2 prachtige weken hockey, waar uiteindelijk de beste gewonnen heeft”, aldus Willem-Alexander over de verloren mannenfinale. "Maar we mogen heel blij zijn met een eerste en een tweede plaats. De sport heeft gewonnen en we hebben prachtige finales gezien.” Aanstaande woensdag ziet het Koninklijk paar weer een wedstrijd tegen Australië, maar dan van het Nederlandse voetbalelftal op het WK in Brazilië.
© screenshots NOS

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat we de prinsesjes weer eens zagen! Je hebt er een erg leuk verslag van gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke foto's en wat zijn de prinsesjes toch enthousiaste meiden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg leuk dat ze hier bij waren! Aangezien ze zelf op hockey zitten zullen ze dit helemaal geweldig gevonden hebben, en dan vooral op de foto met de hockeydames is helemaal leuk!

    BeantwoordenVerwijderen