KIJK LIVE: Inhuldiging Koning Felipe VI | De Oranjes

donderdag 19 juni 2014

KIJK LIVE: Inhuldiging Koning Felipe VI

Vanaf 9.45 uur op Nederland 1 of via deze livestream. 

Programma in hoofdlijnen:
Koning Juan Carlos draagt eerst het bevel over de strijdkrachten aan zijn zoon Felipe over. Na een korte plechtigheid vertrekt de kersverse koning met zijn vrouw Letizia en hun twee dochters Leonor en Sofia per auto van het paleis naar het Huis van Afgevaardigden, waar ze worden verwacht voor de eedaflegging.
Aansluitend houdt koning Felipe VI zijn eerste toespraak als koning. Na de ceremonie volgt een militair defilé waarbij het nieuwe koninklijk gezin centraal staat. Na het defilé volgt een rijtoer door Madrid naar het koninklijk paleis, het Palacio del Oriente. In het koninklijk paleis worden de plechtigheden afgesloten met een balkonscène.

1 opmerking:

  1. Wat was het een mooi, maar sobere plechtigheid. Koning Felipe bedankte zijn vader heel mooi in zijn toespraak en betrok zijn moeder er ook heel mooi bij. Men kon duidelijk merken dat hij afstand nam van alle schandalen rondom zijn familieleden en dat hij begon aan een nieuw, modern koningschap. En wat er tijdens d balkonscene gebeurde erg mooi. Eerst de koning, dan de Koningin erbij en dan pas de 2 prinsesjes en toen de ouders. En ook heel mooi dat ze elkaar kuste. Felipe zijn vrouw, toen zijn vader en toen zijn moeder , maar ook koningin Letitzia ging zowel naar haar schoonvader als haar schoonmoeder toe. en tot slot ging Koningin Sophia naar haar man toe en kuste hem. Een prachtig mooi geheel en ook in omgekeerde volgorde van het balkon af, prachtig. Ik heb er van genoten.

    BeantwoordenVerwijderen