Prinses Máxima in Rome voor Inclusive Finance | De Oranjes

vrijdag 22 maart 2013

Prinses Máxima in Rome voor Inclusive Finance

“Het is geweldig om terug te zijn, na slechts twee dagen. Dit keer niet om het hoofd van de katholieke kerk te ontmoeten, maar de top van de landbouw” 

Foto's : © Screenshots IFAD
Slechts een dag was ze in Nederland, na de inauguratie van Paus Franciscus I, maar donderdag vloog Prinses Máxima weer naar Rome waar ze t/m vandaag bij verschillende bijeenkomsten aanwezig was in het kader van inclusieve financiering.

Donderdag bezocht de prinses een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de FAO, IFAD en WFP. Omdat het thema ‘Inclusieve Financiering, uitdagingen en kansen voor de in Rome gevestigde voedselorganisaties’ was, was het natuurlijk onmogelijk dat de prinses géén toespraak zou houden. “Het is geweldig om terug te zijn, na slechts twee dagen. Dit keer niet om het hoofd van de katholieke kerk te ontmoeten, maar de top van de landbouw” “..” “De reden dat ik hier ben is niet alleen om te pleiten hoe u financiële diensten als voordeel kunt gebruiken in uw werk, maar ook om van u te leren hoe de financiële sector verbeterd kan worden.” aldus de prinses. De prinses ging verder in op het belang van goede toegang tot financiële diensten voor de landbouwontwikkeling en vermindering van armoede op het platteland.

Vandaag sprak Prinses Máxima met hóge functionarissen van de Food and Agriculture Organization (FAO), het International Fund for Agricultural Development (IFAD) en het World Food Programma (WFP). As speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN voerde ze diverse discussies over inclusieve financiering voor ontwikkeling. Ook ontmoette ze de heer da Silva – directeur-generaal van o.a. de FAO – om met hem het een en ander te overleggen over de financiering van landbouwontwikkelingsprojecten voor voedselproductie in ontwikkelingslanden.

1 opmerking: