PROGRAMMA INHULDIGING KONING WILLEM-ALEXANDER | De Oranjes

dinsdag 19 maart 2013

PROGRAMMA INHULDIGING KONING WILLEM-ALEXANDER

10.00 – 10.30 uur: 
Abdicatie van Koningin Beatrix, in de Mozeszaal van het Koninklijk Paleis Amsterdam. De Koningin ondertekent de Akte van Abdicatie.

10.30 – 10.50 uur: 
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix betreden het balkon van het paleis. Prinses Beatrix en de Koning houden een korte toespraak, waarna het Wilhelmus wordt gespeeld. (Je kunt er ook voor kiezen op de melodie van het Wilhelmus dit Koningslied te zingen) Aansluitend betreden de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane het balkon.

 ± 13.00 uur: 
Er worden officiële foto’s van de Koning en zijn gezin gemaakt. (En groepsfoto's met de Koninklijke gasten)

13.50 uur: 
Koninklijke familie arriveert in de Nieuwe Kerk.

13.55 uur: 
Vertrek van de Koning en het gevolg naar De Nieuwe Kerk.

14.00 – 15.30 uur:
Beëdiging en inhuldiging van de Koning in De Nieuwe Kerk. Toespraak en eedaflegging door de Koning, en het hoofdelijk afleggen van eed of belofte door leden van de Staten-Generaal.

16.30 – 17.30 uur:
Receptie in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

19.30 uur: 
Het Koningslied wordt in aanwezigheid van de Koning en Koningin ten gehore gebracht voorafgaand aan de vaartocht. Dit gebeurt bij het EYE Filmmuseum via een videoverbinding met Ahoy Rotterdam.19.45 - 21.00 uur: 

De Koning en Koningin maken met hun dochters een vaartocht over het IJ. De '5 mei boot' vaart vanaf EYE Film Instituut langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland. Op verschillende locaties langs de vaarroute krijgen ze een feestelijk programma aangeboden, waaronder een mini-sail.

21.00 uur: 
Feestavond in het Muziekgebouw met genodigden.


Bijzonderheden rondom 30 april:

- Op 26 april worden er voor alle basisscholen 'Koningsspelen' georganiseerd. Ontbijt op school met een aansluitende sportdag. De prins en prinses zullen op een van de deelnemende scholen het officiële startsein geven.

- Op maandagavond 29 april dineren Koningin Beatrix, de Prins van Oranje en Prinses Máxima met leden van buitenlandse Koninklijke families in het Rijksmuseum.

- Onder het motto 'Mijn droom voor ons land: inspiratie voor onze Koning' kun je op mijndroomvooronsland.nl  terecht voor meer informatie over hoe je jouw droom voor de toekomst kunt insturen. (d.m.v brief, tekening, gedicht etc.) Alle dromen worden gebundeld in een boek wat later dit jaar wordt aangeboden aan het Koningspaar.

- De Koningin bedanken kan hier.

5 opmerkingen:

 1. kijk ook vaak "even" naar http://www.koninklijkhuis.nl/ en opeens heeft die een oranje lintje??? hebben jullie een idee waarom?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, dat lintje is er tegelijkertijd opgekomen als de mogelijkheid tot dank betuigen/feliciteren. Dus denk dat het daarmee te maken heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. bedankt! en ga zooo dooor... heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk programma, ik kijk uit naar een leuke dag in Amsterdam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kijk wel uit naar het programma met al die activiteiten waar ook de prinsesjes bij betrokken zijn.

  BeantwoordenVerwijderen