Een Koningsmantel voor Koningin Máxima? | De Oranjes

woensdag 6 maart 2013

Een Koningsmantel voor Koningin Máxima?

Gisteren werd in Parijs al weer de herfst/winter collectie van Valentino gepresenteerd. Tussen de vele aparte jurken – variërend van delftsblauwe taferelen tot lange bloemetjesjurken – liepen de ‘modellen’ ook te pronken in Koningsmantels. 

Couturier Valentino hoopt natuurlijk dat Prinses Máxima zich laat verleiden en een van deze mantels aanschaft. Het zou dan de tweede keer zijn dat de prinses bij een bijzondere gelegenheid (net als op haar huwelijksdag) voor Valentino kiest. Ook in de afgelopen jaren heeft de prinses regelmatig in een 'Valentino dress' geschitterd.  De RVD omschrijft de kleding van de prinses op 30 april als volgt: “De Koning draagt een rokkostuum (white tie) en de inhuldigingsmantel. Zijn echtgenote draagt lang.“ De mantel zal dus wel wat verlengd moeten worden.

Bekijk hier en hier de mantels.

Een heel vreemd verschijnsel (De Koning en Koningin allebei in een Koningsmantel) is het niet. Koningin Anna Paulowna droeg ook een jurk – gebaseerd op de mantel - bij de inhuldiging van haar man in 1840:


Foto: © RVD

4 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd, lijkt me wel wat als ze allebei in een koninklijke mantel gaan, want tenslotte krijgen ze ook allebei een koninklijke titel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. denk het niet... misschien een "cadeau" van de ontwerper voor Maxima, omdat zij hem vaak de kans geeft in het openbaar te zijn?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zou wel heer erg leuk zijn! Ze zien er ook heel leuk uit, het kan ook prima vindt ik eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik denk het niet, maar misschien heeft Maxima een jurk waar een soort cape aan vast zit. We gaan het zien...

  BeantwoordenVerwijderen