Oranje nieuws – 15 maart 2013 | De Oranjes

vrijdag 15 maart 2013

Oranje nieuws – 15 maart 2013

Prins Constantijn gepromoveerd tot kabinetchef

Zijn broer wordt Koning, maar Prins Constantijn timmert ook flink aan de weg. Hij heeft weer promotie gemaakt, en wordt nu kabinetchef van Europees Commissaris Neelie Kroes. 

Vorig jaar september promoveerde de prins nog tot adjunct-kabinetchef. Hij mocht toen meer management taken op het gebied van digitale ontwikkelingen uitvoeren. Nog geen half jaar later zet hij dus weer een stapje hoger in de ambtelijke staf van de commissaris.

Vanaf 2 april gaat zijn nieuwe functie officieel in.
Prinses Máxima opent kunstmanifestatie ‘Ja Natuurlijk’


Na een ochtendje bowlen met daklozen in Utrecht, opende Prinses Máxima vanmiddag in en om het Gemeentemuseum in Den Haag de kunstmanifestatie ‘Ja Natuurlijk – hoe kunst de wereld redt’. 

Vanwege de natte sneeuwbui werd de prinses na het uitstappen uit de auto droog het museum in begeleidt onder een paraplu met druppelprint. Ze werd daar verwelkomd door de artistieke directeur van de Stichting Niet Normaal (Prinses Máxima opende in december 2009 al eens de kunstmanifestatie ‘Niet Normaal’) die de naam van de stichting eer aan doet, en er zelf ook niet al te ‘alledaags’ uitziet.

Na een uitgebreide rondleiding ín het museum; afvalkunst, lampen die tot leven komen en planten die naar een crèche gebracht worden, mocht de prinses buiten de openingshandeling verrichten. Het museum maakte dankbaar gebruik van het feit dat de natte sneeuw plaats had gemaakt voor een flinke regenbui. Er werd weer een ándere paraplu boven het hoofd van de prinses gehouden, met een opvallend kunstzinnige binnenkant. Nadat de prinses de opening verricht had, en kinderen – verkleed als kakkerlak – bootjes te water lieten, moest ze toch echt zelf de paraplu vasthouden, die door de toenemende wind bijna opsteeg. 


Wellicht komt Prinses Máxima de bijzondere tentoonstelling nog eens bekijken met haar kinderen. De expositie is nog t/m 18 augustus te bewonderen, en omstreeks die periode zijn we weer even van dit soort weersomstandigheden verlost.

Foto's: © Gera Nieland, haagsallerlei.nl

Koningin Beatrix struikelt op rode loper
“Ik heb ervaring met vallen, tijdens skiën gebeurd het ook wel eens.”

Foto : © Netty Leistra, nettyroyal.wordpress.com
Koningin Beatrix woonde vanavond een jubileumconcert bij van het Noord Nederlands Orkest, wat hun 150-jarig bestaan viert. Echter, ging het op de rode loper mis..

Een enthousiaste fan riep: “Majesteit!” waardoor de Koningin naar het publiek keek en de stoeprand onder de rode loper niet zag. Ze struikelde en viel voorover. Eenmaal weer op de been geholpen bood ze haar excuses aan: “Sorry, ik keek niet naar de grond. Er is niets gebeurd. Ik heb ervaring met vallen, tijdens skiën gebeurd het ook wel eens”. De Oosterpoort in Groningen – waar het NNO haar jubileumconcert opvoerde – is al eens eerder pijnlijk geweest voor de Koningin . Tijdens haar bezoek aan het Prins Claus Concert in 2010 kwam ze in botsing met de directeur. Binnen was de Koningin haar val al weer snel vergeten, en genoot ze van het NNO die werken van de Russische grootmeesters Sergej Prokofjev en Dmitri Sjostakovitsj speelden. In de pauze kreeg ze een jubileumboek overhandigd, waarin de mooiste successen van het eerste symfonieorkest van Nederland te lezen zijn.

2 opmerkingen:

  1. Er was gelukkig binnen niets te merken van een blessure of schrik. Stevig applaus bij binnenkomst, en ook bij het weggaan om half elf stonden er nog meerdere mensen buiten die speciaal voor de Koningin even kwamen. En dat ondanks het slechte weer. Er viel niet veel neerslag, maar toch wel wat, en het was koud ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een "toffe" vrouw - hoor! Struikelt, staat weer op en dan "sorry te zeggen"! Voor wat? Die stoeprand is in het donker met al die flitsen wel slecht te zien.

    Ben heel blij dat haar niks gebeurd is. Ik vindt haar echt fantasties.

    BeantwoordenVerwijderen