Oranje nieuws - 6 t/m 8 maart 2012 | De Oranjes

donderdag 8 maart 2012

Oranje nieuws - 6 t/m 8 maart 2012

Prinses Máxima krijgt rapport en geeft startschot nieuw WOMAN Inc. project

Dinsdag nam Prinses Máxima het rapport ‘A Billion to Gain?’ in ontvangst tijdens een seminar over microfinanciering, daarna gaf ze – ook in Amsterdam - het startschot voor een nieuw landelijk project van WOMEN Inc.

ING Microfinancieringen en het Nederlands Platform voor Microfinanciering organiseerden het seminar waar Prinses Máxima dinsdagochtend bij aanwezig was. Zoals inmiddels bekend houdt de prinses zich al jaren in binnen – en buitenland bezig met het vergroten van toegang tot financiële diensten als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering en als VN-adviseur ‘Inclusive Finance’. In het rapport ‘A Billion to Gain’ wat Máxima kreeg staan de belangrijkste initiatieven en uitdagingen op het gebied van microfinanciering beschreven. Dinsdagmiddag gaf Máxima het startschot voor een nieuw landelijk project van WOMEN Inc. Uit onderzoek gedaan in opdracht van het ministerie van OCW blijkt dat in Nederland ruim een miljoen laagopgeleide vrouwen zijn die buiten de arbeidsmarkt staan en ook geen uitkering ontvangen. WOMEN Inc wil met dit project het belang van economische zelfstandigheid van vrouwen extra onderstrepen en niet-werkende vrouwen met weinig opleiding inspireren en motiveren om hun kansen te vergroten op betaald werk en/of een opleiding.

Koningin Beatrix opent nieuwe kazerne Explosieven Opruimingsdienst

De opening van de nieuwe kazerne van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in Soesterberg woensdag was het eerste openbare optreden van Koningin Beatrix sinds het ongeluk van Prins Friso.

Na weken aan het ziekenhuisbed gezeten te hebben, vond de Koningin de kracht weer om toch haar werkzaamheden voort te zetten. Sinds maandag is ze weer aan het werk, en woensdag stond de openingshandeling van de kazerne gepland. Samen met de Sergeant-majoor onthulde de Koningin een plaquette. De EOD is verantwoordelijk voor de identificatie en ruiming van explosieven. De dienst krijgt ongeveer 2000 meldingen per jaar en heeft dagelijks drie tot vier ploegen paraat staan, zowel in Nederland als in uitzendgebieden in het buitenland.


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima dineren in de Ridderzaal

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima aten woensdagavond in de Ridderzaal samen met o.a. minister-president Rutte. Het betrof een galadiner waarbij meteen de jaarlijkse Nieuwspoortlezing werd gehouden.

De Britse vice-minister-president Clegg was de spreker van de avond tijdens de Nieuwspoortlezing. De Stichting Instandhouding Nieuwspoort organiseert ieder jaar een diner voor de Vrienden van Nieuwspoort. Het gaat om 200 bestuurders van bedrijven en maatschappelijke organisaties die het voortbestaan van Nieuwspoort willen waarborgen. Hoewel het geen 5-sterrenmenu was, werd het toch een galadiner genoemd, zodat in ieder geval iedereen er netjes bij liep ;)


Topprinses Máxima nuttigt Topontbijt met Topvrouwen

Broodjes, eieren, sinaasappelsap en bakjes koffie. Prinses Máxima was vanochtend al vroeg aanwezig bij het Vrouwelijk TOP Talent Ontbijt in Sociëteit De Witte in Den Haag. Gisterenavond at ze ook al in Den Haag, toen in de Ridderzaal.

Het ontbijt werd georganiseerd door Stichting Talent naar de Top. Deze Stichting richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, bedrijfsleven en topvrouwen zelf om instroom, doorstroom en het behoud van het aantal vrouwen aan de top bevorderen. Wie die bewuste vrouwen de titel ‘topvrouw’ toekent is niet duidelijk, mogelijk voelen bepaalde mensen zich met die titel aangesproken. Terwijl Máxima het een na het andere bakje koffie dronk, hield Sybilla M. Dekker (voorzitter van Talent naar de Top) een toespraak over de stichting. Het is vandaag tevens ‘internationale vrouwendag’ Maar wie als man dacht zijn vrouw vanochtend naar dit ontbijt te brengen had het mis. Het moet eerst officieel een ‘topvrouw’ zijn. En daarom kon onze topprinses daarbij niet ontbreken ;)


Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/

Verder: Prinses Máxima was donderdagavond bij een concert van Anouk, en bezocht vrijdag met haar dochters na schooltijd de Efteling.

© Vivian Kramer - royalfanvivian

3 opmerkingen:

  1. Mooi om de koningin weer zo te zien en ook natuurlijk prinses Maxima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En of Máxima een topprinses is! Zekers te weten. Fijn om onze koningin, prins en prinses weer te zien. Ik blijf het knap vinden dat ze de draad weer op pakken en aan de gang gaan. Leuke foto's van het TOPontbijt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie jas draagt Máxima!

    BeantwoordenVerwijderen