Oranje nieuws - 5 & 6 april 2010 | De Oranjes

woensdag 7 april 2010

Oranje nieuws - 5 & 6 april 2010

Pieter-Christiaan en Bernhard racen op circuit Zandvoort


Prins Pieter-Christiaan en Prins Bernhard deden op tweede paasdag weer mee aan de Paasraces op het circuit van Zandvoort.


In een kort fragment van RTL Boulevard vertelt Pieter-Christiaan dat zijn auto olie ging lekken, waardoor hij dus opnieuw pech had bij deze race. Hoe hoog Bernhard geëindigd is, is niet bekend, maar broer P-C werd ondanks de autoproblemen toch nog 10e.
Máxima zoekt paaseieren in Rwanda
..prinses spreekt op bijeenkomst over microfinanciering


Ook Prinses Máxima was niet thuis op 2e paasdag. Ze hield in het verre Kigali in Rwanda een toespraak op een bijeenkomst over microfinanciering.


Momenteel reist Máxima door naar Nairobi waar ze twee dagen lang bij een conferentie over microkrediet is. Dit allemaal als haar rol als ‘UN Secretary General’s Special Advocate for Inclusive Finance’


Lees de toespraak: KLIK
Willem-Alexander bezoekt Koninklijke Luchtmacht


Vanochtend bracht Prins Willem-Alexander een bezoek aan de staf van de Koninklijke Luchtmacht in Breda. Hij woonde een vergadering bij de van de Luchtmachtraad en werd over een aantal onderwerpen geïnformeerd.


Een van de gespreksonderwerpen was het RecceLite-systeem waarmee F-16-jachtvliegtuigen luchtbeelden maken. De apparatuur verschaft met de beelden actuele informatie over de situatie op de grond. Momenteel gebruikt Nederland F-16’s met dit systeem in Afghanistan om bermbommen op te sporen. Verder kwam het afstemmingsoverleg tussen de operationele en logistieke functionarissen voor helikopters en transportvliegtuigen ter sprake. Bij dat overleg gaat het om het afstemmen tussen onderhoud en operationele inzet van de toestellen.Foto: Ministerie van Defensie
Willem-Alexander bezoekt dorpshuis in Asperen


Kroonprins Willem-Alexander bracht vanmiddag als beschermheer van het Oranje Fonds een bezoek aan het Dorpshuis ‘Eendracht Maakt Macht’ in Asperen.


Na een gesprek met het bestuur van het Dorpshuis kreeg hij een rondleiding en toonde interesse in figuurzagende en koekjesbakkende kinderen. Toen er een plattegrondje getoond werd en de plaats Buren voorbij kwam, reageerde de Prins met “Nog nooit geweest moet ik eerlijk zeggen. Ik misbruik de naam af en toe een beetje”
Hij was –even- vergeten dat hij er in 1991 Koninginnedag gevierd heeft!


Fotoserie: KLIK

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je nog een klein berichtje over PC en Bernhard hebt! Heb het niet gezien op RTL Boulevard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij misbruikt de naam 'Leerdam' ook weleens, en hij is nog nooit in Leerdam geweest! Maar nu wel vlakbij, in Asperen.

    BeantwoordenVerwijderen