Oranje nieuws - 12 t/m 14 april 2010 | De Oranjes

donderdag 15 april 2010

Oranje nieuws - 12 t/m 14 april 2010

Máxima opent nieuw gebouw voor Stichting Fakonahof


Prinses Máxima opende maandagmiddag het nieuwe – beter gezegd eerste- gebouw van Stichting Fakonahof in Den Haag. Fakonahof is een stichting die activiteiten organiseert voor buurtbewoners in de Schilderswijk.


Samenwerken tussen oud en jong en verschillende culturen wordt daarbij actief gestimuleerd. Jarenlang. Voorheen werden de activiteiten vanuit een container georganiseerd, wel iets groter dan een vuilniscontainer, maar dat was het dan ook. Het nieuwe gebouw is het uiterste van een container, een gebouw in de vorm en kleur van een gouden kroon, waar Máxima een mini-exemplaar van mee naar huis kreeg.


Foto’s: KLIK


Isabel Guillermo – de dochter van Bernardo en Eva Guillermo- werd op 13 april 1 jaar. Helaas is er in dat jaar niet veel van ’t meisje bekend geworden, zelfs haar geboorte werd maanden later bekend gemaakt.


Máxima bij lancering ‘Michael Wing System’
…in Máxima Medisch Centrum


Prinses Máxima opende dinsdagmiddag in het Máxima Medisch Centrum in Velhoven het 10e ‘Michael-Wing System’.


Met dit systeem kunnen kinderen gebruik maken van internet aan bed, zodat zij contact houden met familie, vrienden, klasgenoten en school. Het Michael-Wing System bestaat uit een combinatie van laptops, medisch hygiënische toetsenborden.


Foto's: Bloemenmeisje geeft boeketjeMáxima kijkt toe hoe er van de laptop genoten wordt - Met staart..


Koningin reist weer even met de trein
…opening tentoonstelling ”Royal Class, vorstelijk reizen”


Koningin Beatrix reisde vandaag voor het eerst sinds tijden weer met de trein! Dit omdat ze met de ‘SR1 trein’ (Trein van Anna Paulowna) de tentoonstelling ”Royal Class, vorstelijk reizen” in Utrecht opende.


De koningin gebruikt de trein niet meer. Het rijtuig staat veelal in Utrecht stil te wachten op Koninklijke passagiers, die er maar niet komen.. In het Spoorwegmuseum gaan o.a. ook de deuren van de rijtuigen Sr8 en Sr9 van koningin Juliana en prins Bernhard voor het eerst voor het publiek open.


Foto’s: KLIK


Foto: © Abel Fris
Overname verboden!   


Máxima bezoekt projecten Oranjefonds


Prinses Máxima ging vandaag weer op Oranje Fonds pad. Ze bezocht eerst een atelier van Mode met een Missie en sprak daar met initiatiefnemers en vrouwen die deelnemen aan het project.


Mode met een Missie biedt namelijk dagbesteding aan vrouwen die dakloos zijn, psychische problemen hebben of om andere redenen geen plek op de arbeidsmarkt hebben. Met het maken en verkopen van kleding hoeven ze zich niet de hele dag te vervelen. Na haar bezoek aan Mode met een Missie, bezocht ze de Joop Westerweelschool. Daar sprak Máxima met ouders en kinderen die meewerken aan de ‘VoorleesExpres’ Het project heeft tot doel om het leesplezier en de taalontwikkeling bij gezinnen met een taalachterstand te stimuleren. Een vaste voorlezer komt gedurende een half jaar 20 keer bij het gezin thuis. Al is het nog maar de vraag of die 20 keer vol te houden is, m.b.t. droge keel, keelpijn en geen stem meer.


Fotoserie: Máxima arriveert bij Mode met een Missie - Uitleg over een stuk stof - Close-up Máxima - Broek maken voor W-A? - Collectie bekijken - Máxima interviewen - Cadeautje 'de opsteker van de dag' - paraplu Foto: © Robby Hiel
Overname verboden!   

6 opmerkingen:

 1. Máxima heeft het erg druk deze week! Ze zag er steeds leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan Isabel Guillermo's verjaardag had ik helemaal niet meer gedacht, goed dat je het nog even onder de aandacht brengt. Jammer dat we haar nooit zien, haar papa zagen we als dreumes juist vaak! Máxima is bijzonder actief, ze heeft leuke activiteiten gehad. Het boeket van de koningin vind ik erg mooi; lekker fleurig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke foto's weer! Ben benieuwd naar de royals in Denemarken! Jammer dat ze een deel van het programma moeten missen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vanwege een storing kan ik niet op de beheerpagina van weblog komen en dus de nieuwslog van vandaag niet plaatsen..
  Oranje nieuws - 15 april 2010 ' komt er dus z.s.m. als kan op te staan..
  (maar nu nog even niet)

  BeantwoordenVerwijderen