Oranje nieuws - 16 t/m 18 april 2010 | De Oranjes

zondag 18 april 2010

Oranje nieuws - 16 t/m 18 april 2010

Margriet opent nieuw Intensive Care Centrum


Prinses Margriet opende vrijdag het nieuwe Intensive Care Centrum van het UMC Utrecht. Het centrum telt 36 eenpersoonskamers en is gebouwd op het dak van het UMC Utrecht.


Bij de totstandkoming van het IC-Centrum stond de zorgbehoefte en het welbevinden van patiënten en hun familie centraal. Zo biedt het centrum voldoende daglicht en uitzicht op een binnentuin, privacy, rust en ruimte voor iedere patiënt. Hoewel Margriet de opening dus pas vrijdag de 16e deed, is op 1 maart het centrum al in gebruik genomen..


Fotoserie: KLIK


Maurits_42_jaar Maurits 42 jaar


Prins Maurits vierde gisteren – 2 dagen na de 9e verjaardag van zijn dochter- zijn 42e verjaardag. De naar Maurits van Oranje vernoemde prins valt in zijn dagelijks leven – zelfstandig ondernemer van het Amsterdamse bedrijf The Source- niet op als Prins zijnde.


Toch blijft hij de populairste Prins van ons land en heeft daarbij zelfs een grote voorsprong op zijn neef, de Kroonprins. Helaas zijn – vooral de laatste jaren- Maurits en z’n gezin sterk naar de achtergrond verdwenen en zijn hij en z’n vrouw slechts nog in beeld bij dagen als NL doet, Koninginnedag en een familiedoop. Zou erg leuk zijn als hij weer eens een ‘verplichting’ had…


(Foto:Sail 2008)


Annette_38 Annette 38 jaar


Prinses Annette viert vandaag haar 38e verjaardag! Annette –misschien wel de minst opvallende, en gewoonste prinses- werkt in deeltijd als begeleidster in de gehandicaptenzorg. Slechts sporadisch is ze in ‘beeld’ als ze een zorginstelling/woning opent of een bezoek brengt aan een dagbesteding voor mensen met een beperking.


Met die verschijningen wint ze een hoop populariteit, ze toont zich betrokken, begripvol en lief en lijkt echt geknipt voor deze ‘taak’. Thuis in Amsterdam probeert ze de zorg voor haar kinderen zo min mogelijk door een oppas te laten doen, en heeft ze Prinses Marilène op de ‘hoek’ wonen om af en toe eens een bakje koffie bij te komen drinken. Aangezien de broers Maurits en Bernhard, de kinderen – die allemaal in dezelfde leeftijd zijn- het ook allemaal goed met elkaar kunnen vinden ligt het dan ook voor de hand dat ze de drie verjaardagen van Anna, Maurits en Annette wellicht vandaag allemaal als één groot feest vieren.


(Foto: RVD)
Willem-Alexander rent voor Waterproblematiek


Kroonprins Willem-Alexander deed vandaag alsnog mee aan Run for Water, de 6 km. Loop van Live Earth in Amsterdam.


Eerder zou hij niet meer mee doen, omdat hij eigenlijk samen met Minister President Jan Peter Balkenende naar de begrafenis van de Poolse president zou gaan. Vanwege vliegtuigen die nog steeds niet vliegen kan dit niet, en deed hij vanmiddag alsnog mee aan de 6 km. loop.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Robby Hiel
Overname verboden!
 

7 opmerkingen:

 1. Maurits en Annette, beide van harte gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd allebei!
  Zag net beelden van willem-alexander op tv, erg leuk dat hij dat doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt goed gedaan Alex.
  Gefeliciteerd nog met de verjaardagen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beide gefeliciteerd! Zou inderdaad erg leuk zijn als Maurits (en Marilène) weer een keer een 'verplichting' hadden.. Leuke foto's ook van WA!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van harte voor Maurits en Annette en wat een leuke fotos van de prins, echt sportief van hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey verassing dat de prins toch mee gedaan heeft met dit sportieve evenement, wat een prachtige foto's zeg. Dat is weer eens een andere outfit dan een deftig prinsenpak! Mooie stukjes over de jarige van Vollenhovens, hopelijk hebben ze een fijne dag gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd allebei! Leuk dat Willem-Alexander mee deed

  BeantwoordenVerwijderen