Oranje nieuws - 9 & 10 april 2010 | De Oranjes

zaterdag 10 april 2010

Oranje nieuws - 9 & 10 april 2010

Willem-Alexander spreekt op jubilerend waterschap in Lelystad


Kroonprins Willem-Alexander hield gisteren in Lelystad een toespraak op het symposium ‘Voorbij de vanzelfsprekendheid’ Het symposium werd georganiseerd ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Waterschap Zuiderzeeland.


Rare naam voor iets wat in het noorden van ’t land plaatsvind.. Willem-Alexander sprak over hoe het waterbeheer nu en in de toekomst een rol kan spelen bij educatie en communicatie.. Citaat uit z’n toespraak: ” Communicatie helpt om dat kostbare vertrouwen vast te houden. Geen zendingsdrang in het wilde weg. Geen informatiebombardement. Geen project achteraf om de burger de voldongen feiten mee te delen. Goede communicatie verbindt. Het vloeit subtiel overal doorheen en behoedt ons voor verraderlijke vanzelfsprekendheden. Want vanzelfsprekendheden, dames en heren, bestaan niet. “


Lees de volledige toespraak: KLIK
Fotoserie: KLIK


Margriet opent ‘Het Duinhuis’


Prinses Margriet opende gisteren in Haarlem – in een vrolijke outfit- het nieuwe Regionale Kinderdienstencentrum ‘Het Duinhuis’.


In Het Duinhuis kunnen kinderen met een verstandelijke beperking terecht voor dagopvang, weekend en vakantieopvang en voor diverse therapieën zoals logopedie en fysiotherapie.. Daarnaast is het Duinhuis de enige logeerplek voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen in de regio.


Fotoserie: KLIK


Floris 35 jaar


Floris_35_3 Prins Floris viert vandaag zijn 35e verjaardag. Floris zien we behalve dagen als Koninginnedag en NL doet eigenlijk zelden. Maar enkele weken geleden viel hij toch wel op toen zijn 2e dochtertje gedoopt werd..


Wat heeft hij een mooi gezin! Mooie vrouw en mooie kinderen. Prins Floris is sinds februari 2007 werkzaam bij ABN AMRO, vanaf oktober 2007 bij de de afdeling Corporate Clients als relationship manager voor de sector TMT (technologie, media en telecom) in de regio Amsterdam. Hiervoor was hij werkzaam op het parket van de Rechtbank te Amsterdam als parketsecretaris en bij het Openbaar Ministerie als beleidssecretaris. Dus ook qua werk zit het met deze Prins wel goed!


(Foto: Floris met zijn dochter Magali, © Mirjam, http://prinsesanita.web-log.nl  )


Ariaantje viert 3e verjaardag
…de tijd vliegt!


Ariane_3_jaar_2 Vandaag wordt Prinses Ariane al weer 3 jaar! Gelukkig valt haar verjaardag op een zaterdag en kunnen haar naar schoolgaande zussen er ook bij zijn. Ariane hoort zoveel leuke schoolverhalen van ze, maar zal zelf nog even moeten wachten..


De 3-jarige peuter heeft in haar leventje tot nu toe helaas al wel wat minder leuke dingen meegemaakt, geregeld naar het ziekenhuis… maar de laatste tijd lijkt het met haar gezondheid gelukkig goed te gaan! En aan haar ondeugende, schattige, enthousiaste en sociale koppie te zien belooft dit een topprinses voor nu en in de toekomst te worden! Vandaag mag het prinsesje dus al drie kaarsjes uitblazen, met flink wat familie om haar heen die langs komen en haar van cadeautjes voorzien!
Ariane, gefeliciteerd!


(Foto Koningin: RVD, Foto Ariane: screenshot)

14 opmerkingen:

 1. Zowel prinses Arianeals prins floris van harte gefeliciteerd en maak er samen met je ouders, broers, zussen en familie maar een leuke dag van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ingeborg bahá'í10 april 2010 om 11:19

  Lieve Ariane,
  Van harte gefeliciteerd met jouwderde verjaardag,
  veelliefde van God en een sterk leven in je prachtige
  schoentjes.
  Mogen vele afdrukken op de Nederlandse bodem komen te staan,
  In liefde,
  Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prinses Ariane is zo'n lieverdje, ik hoop dat ze een heel goede verjaardag heeft, en prins Floris heeft inderdaad een geweldig gezin.
  Beiden gefeliciteerd. Enne, Vivian, dat inzenden ietsje later wordt is prima hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Ariane! Een fijne dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd, lief Ariaantje. Wat wordt je al groot...
  En Floris dus ook jarig; dus feest in zowel het gezin van koningin Beatrix als die van Pieter&Margriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd kleine meid (wordt al snel groot) en natuurlijk ook Floris! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd allebei! Ariane is echt een schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nog gefeliciteerd Floris en Ariane! En wat zag Margriet er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Floris en Ariane; Van harte gefeliciteerd! (de tijd vliegt inderdaad; volgend jaar naar school :O!) Super dat Margriet naar het duinhuis ging!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik bedoel natuurlijk Ariane i.p.v ALexia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Floris en Alexia! Leuke foto's van Margriet en Willem-Alexander.

  BeantwoordenVerwijderen