KONINGINNEDAG 2010 | De Oranjes

vrijdag 30 april 2010

KONINGINNEDAG 2010

...In Wemeldinge en Middelburg


In een enorme regenbui arriveerde vanochtend de Koninklijke familie in Wemeldinge. De regen kon de pret niet drukken…want er werd door de Prinsen Friso en Constantijn meegedaan aan biersjoelen, Máxima kreeg een pop in klederdracht en Willem-Alexander – die zich al jaren bezig houdt met waterbeheer- liep waarschijnlijk om de reden dat je blij moet zijn dat er water ís, als enige zonder paraplu rond. Verder was er een demonstratie van Stoeltjesrijden waarbij de Prinsen en Prinsessen maar geen poging waagden om mee te doen. Langs de route waren verschillende optredens van dans en zang, en liet Museum ’t Waskot zien hoe er op een ouderwetse manier gewassen wordt.


In Middelburg was het gelukkig gestopt met regenen toen de Koninklijke familie op het Damplein aankwam. Veel aandacht ging uit naar het pellen van garnalen, en het klompenspel waar Willem-Alexander – die toch wel wat vrolijker in zijn opgedroogde pak leek- en Máxima aan mee deden. Natuurlijk was er ook aandacht voor het traditionele ringrijden op het Abdijplein en deed Prinses Mabel een rondje volksdansen op haar hoge hakken mee.. Op het Koorkerkhof deden Prins Pieter-Christiaan en Mabel een poging bolushappen, wat nog niet zo eenvoudig is als gewoon koekhappen. De Nieuwe Burg - waar royalfanvivian stond -was een historisch straatje geworden, en op de markt werd vervolgens meegedaan aan de wedstrijd ‘wie het hardst met een voetbal kan schieten’ en werd er op een scoutingschommel geschommeld door Máxima en Mabel. Tot slot sneed de Koningin een taart aan, waarvan enkele stukjes door de Koninklijke familie werd uitgedeeld aan mensen in een rolstoel dicht bij het bordes. Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn vlak voor de markt van de route afgehaakt om nog op tijd bij de begrafenis in Duitsland te zijn. De Koninklijke familie stond uiteindelijk dus met 13 personen op het bordes van het stadhuis waar Koningin Beatrix in haar korte toespraak Zeeland bedankte voor de fantastische dag en het fantastische feest. Ze eindigde met:


“U heeft Koninginnedag aan ons en aan het land teruggegeven.''


Fotoserie: KLIKFoto's: © Lea Lindner

Foto's: © Marina Bakker

Overname verboden! 

4 opmerkingen:

 1. Mooi verslag van deze dag, ik ben erg blij dat alles goed gegaan is! Wat een prachtige, vrolijke foto's ! Prinses Aimee heeft de mooiste outfit, vind ik..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Royalty Europe3 mei 2010 om 19:03

  Nee, Lea, ben je daar echt helemaal naar toe geweest?? Volgend jaar bel ik je op :) Gr. oud-klasgenootje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prinses Louise4 mei 2010 om 21:28

  Leuk verslag van koninginnedag en ik ben ook wel een beetje blij voor je dat alles nu achter de rug is want het kost toch ook wel zenuwen en wat een mooie foto's staan er op je log!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat als nog foto's hebt geplaatst!

  BeantwoordenVerwijderen