Oranje nieuws - 7 & 8 april 2010 | De Oranjes

vrijdag 9 april 2010

Oranje nieuws - 7 & 8 april 2010

Máxima met Spaanse Koningin in Kenia
…toespraak op conferentie microkrediet

Prinses Máxima was gisteren en vandaag samen met de Spaanse Koningin Sophia van Spanje bij een topconferentie over microkrediet in Nairobi,Kenia.

Met Sofia kan Máxima het goed vinden, voordeel is o.a. dat ze dezelfde taal spreken. Op de conferentie hield Máxima ook een toespraak:KLIK De Prinses is al sinds het paasweekend op reis. Eerder deze week was ze in Rwanda om ook daar op een bijeenkomst een toespraak te houden. Op ‘t moment is ze op doorreis naar Tanzania. Hiervan wordt op zaterdagavond in het programma NOVA een reportage uitgezonden. Vrijdag vliegt Máxima na een drukke week weer terug naar huis, ze is dan net op tijd om de 3e verjaardag van dochter Ariane te vieren.

Foto’s: BegroetingSophia en Máxima in gesprek - Tijdens de toespraak

Willem-Alexander bezoekt Google Nederland

Niets, maar dan ook helemaal niets lijken Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zich aan te trekken van de kersttoespraak van moeder/schoonmoeder, waarin ze zich negatief uitsprak over alles wat maar met internet te maken had.

Vorige week bezocht Máxima het kantoor van de populaire site Hyves, om zelf deel te nemen aan een chatgesprek in het kader van ‘omgaan met geld’. Vandaag was het de beurt aan Willem-Alexander, hij bezocht Google Nederland. Tijdens het bezoek werd hij bijgepraat over nieuwe trends op internet, over de bijdrage van internet aan economische groei en herstel. Ook sprak hij met enkele ondernemers die online hun zaken doen. In een rondleiding werd hij uitgebreid geïnformeerd over de verbeterde zoekmogelijkheden…en als hij dan even z’n eigen naam zou zoeken komt hij op een duur vanzelf op royalfanvivian.web-log.nl terecht, met dank aan Google!


Irene reikt Erik Hazelhoff prijs uit

Terwijl haar kinderen op verjaardagsvisite bij haar exman Carlos Hugo zijn – die vandaag zijn 80e verjaardag viert! – was ook Prinses Irene niet in het verre buitenland. Ze reikte in Amsterdam de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs uit.

De Erik Hazelhoff Prijs is een tweejaarlijkse literaire prijs met twee categorieën: de aanmoedigingsprijs wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige- of Engelstalige masterscriptie geschreven aan een Nederlandse of Vlaamse universiteit en de biografieprijs aan de beste Nederlandstalige biografie van de afgelopen twee jaar. Misschien is Irene na de uitreiking ook nog even langs haar ex geweest, de twee hebben ten slotte altijd een goede vriendschap behouden.

9 opmerkingen:

 1. mooie foto s alleen dat wijsvingertje richting koningin sofia vind ik niet zo netjes er is mij ooit geleerd dat wijzen naar iemand onbeleefd is
  ook al ben je prinses of koningin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gisteren 8 april was dus Prins Carel Hugo jarig; hij werd 80 jaar, maar het was ook een droevige dag voor de familie van Bourbon Parma. Zijn zwager Eduard de Lobkowitz, die getrowd was met zijn oudste zuster Marie-francoise, is 2 april overleden en werd gisteren dus op 8 april begraven. dit ter informatie.
  Bij deze wil ik de prins ondanks alles toch feliciteren, want 80 jaar is tenslotte een hele leeftijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar hij had geen contact meer met zijn zwager, dus neem aan dat hij gewoon toch zijn verjaardag gevierd heeft, en niet op de begrafenis was.
  (ps.. enne dat hij 80 jaar is geworden staat wél vermeld hoor, zie maar het stukje over Irene)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie log! Er staat een collage voor je op mijn weblog, hopelijk vind je hem mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carlos Hugo al 80 jaar? Wat oud zeg! Hij is toch ziek?? Tenminste zoiets las ik pas in een roddelblad..
  Wat heb je er weer leuke verhaaltjes van gemaakt, vooral van de prins en Google!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat de Prins Google bezocht zo vlak na het bezoek van Prinses Maxima aan Hyves!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sorry, je had het inderdaad vermeld, dat prins Carel Hugo 80 werd, sorry mijn fout niet goed gelezen, maar volgens het franse blad Pont du Vue was hij er wel bij aanwezig, maar ja wie moet je dan geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo, ze hebben het allemaal maar druk! Leuk dat prinses Irene ook iets deed! :)

  BeantwoordenVerwijderen