Oranje nieuws - 20 april 2010 | De Oranjes

woensdag 21 april 2010

Oranje nieuws - 20 april 2010

Máxima spreekt op conferentie FMO


Prinses Máxima hield vandaag in het Haagse Vredespaleis een toespraak op de conferentie ‘Be Social, Make Profit: Financing the Future of Developing Countries’


De conferentie werd georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO). Haar toespraak die ze in haar hoedanigheid als Special Advocate for Inclusive Finance Development hield, verliep vlekkeloos…toch ging niet alles voor de wind… met moeite moest ze haar rok vasthouden toen ze het Vredespaleis weer verliet.


Fotoserie: KLIK

Foto's: © Gera, http://haagsallerlei.nl/
Overname verboden!
 


Willem-Alexander op bezoek bij Kema


Niet Hema, maar Kema kreeg vandaag een bezoek van Kroonprins Willem-Alexander.


In het onaangekondigde werkbezoek kreeg de Prins informatie te verwerken over het bedrijf wat actief is in de energiesector ( op technisch gebied) en hoe het dienstverlening biedt in de vorm van metingen, inspecties, testen en certificatie. Ook kreeg hij een lesje elektriciteitsopwekking..


Foto: KLIK


Koningin neemt een duik in de problemenzee


Koningin_legerdesheilsKoningin Beatrix heeft vandaag in Utrecht in het kader van het project Binnenplaats een werkbezoek gebracht aan de Geneeskundige en Gezondheidsdienst en twee opvanglocaties voor (verslaafde) dak- en thuislozen. Ze liet zich informeren over de zogenaamde ‘ketensystematiek’ van het project BinnenPlaats.


Naar aanleiding van de lokale problematiek rond (verslaafde) dak- en thuislozen die zich sinds de jaren ‘90 bij Hoog Catharijne voordeed, is de keten van opvang- en woonvoorzieningen nu verspreid over de stad. Aansluitend bezocht de Koningin twee locaties en sprak met bezoekers en bewoners. Zij ging langs bij de Stadsbrug, waar het bureau Dagloon, een internetcafé en een kapsalon zijn gevestigd. Vervolgens bezocht de Koningin hostel De Hoek. Een druk bezoek dus.


(Foto: Leger des Heils)

6 opmerkingen:

 1. Wat goed van de koningin dat ze een bezoek heeft gebracht aan dak-en thuislozen! Lijkt me best moeilijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk dat de koningin een bezoek bracht aan deze mensen! Grappig dat maxima's rok omhoog waait.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me eigenlijk best wel moeilijk ja, om een bezoek te brengen aan thuis en daklozen...
  Máxima's outfit is best wel leuk, alleen het jasje is wat te lang..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect voor de koningin omdat ze een bezoekje bracht aan de daklozen. Wat moet je zeggen om die mensen een hart onder de riem te steken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 'Koningin neemt een duik in problemenzee' wat een super goede titel is dat! Hoe kom je erop?? Inderdaad goed dat ze zich ook inzet voor deze mensen, die ook haar onderdanen zijn. Prinses Máxima zag er erg leuk uit in die groene outfit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's van Máxima heb je er nog bij gezet!

  BeantwoordenVerwijderen