Oranje nieuws - 28 april 2010 | De Oranjes

donderdag 29 april 2010

Oranje nieuws - 28 april 2010

Koningin Beatrix opent nieuw ingerichte dagboekzaal Anne Frank Huis


Koningin Beatrix opende vandaag de nieuw ingerichte dagboekzaal in het Anne Frank Huis. Daarna woonde ze ook de viering van het 50-jarig bestaan van het museum bij.


In de dagboekzaal zijn naast het eerste roodgeruite dagboek van Anne Frank ook al haar andere dagboeken en geschriften te zien.De viering vond plaats in de Westerkerk.


Foto’s: KLIKFoto's: © Robby Hiel
Overname verboden!
   


Maxima_duivenoorde Willem-Alexander en Máxima te fiets naar Kasteel Duivenoorde


Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima kwamen vanmiddag op de fiets (met kinderstoeltjes, helaas zonder inhoud) naar Voorschoten om daar in kasteel Duivenoorde de viering van het 50-jarig bestaan van de Stichting mee te vieren.


Ze namen daar het jubileumboek in ontvangst en openden de tentoonstelling ‘Tijdloos Trendy’. De tentoonstelling 'Tijdloos Trendy' combineert moderne kunstobjecten met het historische interieur en de collectie van stichting Duivenvoorde.


Foto’s: KLIK


(Foto rechts: Screenshot)


Maurits en Marilène niet op Koninginnedag


Prins Maurits en Prinses Marilène zijn afwezig op Koninginnedag vrijdag. Ze zijn bij de uitvaartmis en bijzetting van Prins Carl Friedrisch, die vorige week op 43-jarige leeftijd is omgekomen bij een ongeluk. De Prins en Prinses hadden een erg sterke band met Carl en zijn gezin.


Hij was aanwezig op hun huwelijk, en Marilène is bijv. peetmoeder van een van de vier kinderen van de Prins. Ook Prinses Margriet en Prof. mr. Pieter van Vollenhoven zijn erg goed bevriend met de familie zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg, maar zij zijn wel bij de Koninginnedagviering. Direct na Koninginnedag zullen ze alsnog naar Duitsland vertrekken om de bijzetting bij te wonen.

4 opmerkingen:

 1. Hoewel ik het jammer vind dat Marilène en Maurits er niet bij zijn, ik vind het een zeer sympathiek stel, is de reden wel erg triest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met fleur eens; het is jammer dat ze er niet bij zijn (Maurits en Marilene), maar ik vind het toch een wijs besluit om naar de uitvaart van een vriend van de falie te gaan. Dat maakt hen nog sympathieker, Van Margriet en Pieter kan ik het begrijpen dat ze er wel bij zijn, om o.a. een steun voor de Koningin te zijn. Maar ze gaan in ieder geval 's- middas naar de uitvaart.
  Ondanks alles wens ik iedereen een fijne Koninginnedagviering toe, thuis voor de buis of ein zeeland of elders in het lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het ook jammer dat M&M er niet bij kunnen zijn, maar ja, de reden is begrijpelijk. Leuke foto's van de Koningin!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bloementjesjurk van Beatrix KAN echt niet.

  BeantwoordenVerwijderen