Oranje nieuws - 15 april 2010 | De Oranjes

vrijdag 16 april 2010

Oranje nieuws - 15 april 2010

Anna_9 Anna 9 jaar

Anna – de oudste dochter van Prins Maurits en Prinses Marilène- wordt vandaag 9 jaar ! Anna werd destijds geboren als eerste ‘oranjebaby’ sinds tijden, maar tegenwoordig valt ze bijna niet meer op tussen alle kinderen in de Koninklijke familie.

De nu 9-jarige Anna, die het erg goed doet op school en de interesse voor musea van haar moeder heeft overgenomen, is van klein ‘prinsesje’ in korte tijd ineens een groot meisje geworden – komt natuurlijk ook omdat haar ouders zo lang zijn. Vandaag eet het Amsterdamse gezin dus weer een lekkere taart, zodat Anna, en haar broertje en zusje nog groter groeien!

(Archieffoto : Marianne http://www.royaltyguide.nl/ )

Máxima geeft startsein Verkeersexamen
…fietsend!

Prinses Máxima gaf vanochtend op basisschool de Vlieger in Rosmalen het officiële startsein voor het landelijk verkeersexamen door zelf ook een stukje te fietsen!

Ze kwam echter niet helemaal vanaf Wassenaar op de fiets, maar kreeg er een te leen nadat ze een aantal straten verder dan waar de school gevestigd is uit de auto stapte. Na het bezoek van Máxima moesten de scholiertjes toch echt aan het examen beginnen, net als zo’n 200.000 andere kinderen in Nederland op dat moment deden. Al zal de concentratie van de leerlingen beperkt zijn geweest, na zo’n hoog bezoek…dan weet je even het verschil niet meer tussen een stoplicht en een rood verkeersbord met witte streep in het midden.

Fotoserie:KLIK


Koningin ontvangt bijzondere mensen in mooie Oranjezaal

Koningin Beatrix ontving vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch in de mooie Oranjezaal leden van de Staten van Aruba en de Nederlandse Antillen, en gedeputeerden van Curaçao en Sint Maarten.

De door de Staten van de beide landen aangewezen bijzondere gedelegeerden zijn in Nederland voor de behandeling van de wijziging van het Statuut en van de consensusrijkswetten, die nodig zijn voor de staatkundige veranderingen in het Koninkrijk. Deze wetgeving regelt onder meer het financieel toezicht, de rechtshandhaving en rechtspleging en de vormgeving van politie.

Foto: Wauw!

9 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Anna!
  leuke foto's van Maxima, ze zag er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anna alweer 9 jaar; ze wordt al een hele dame. Wat een leuke foto van Máxima op de fiets! Ze zag er weer flitsend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd Anna! En wat een mooie foto van de prinses, super dat ze deze outfit weer eens draagt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Anna! Mooie foto van de fietsende Prinses Maxima, en wat is het bijzonder gegaan, de koninklijke trein net uitgeleend en dan meteen weer nodig. Komt wel goed uit dat de trein net weer gecontroleerd was.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anna al weer 9, ze wordt al zo groot!
  Ook Máxima's outfit is geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om Maxima eens op de fiets te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anna; Gefeliciteerd! Ze wordt echt al oud! Maar ze is wel leuk! Super om Maxima zo sportief bezig te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk zeg Maxima op de fiets! Echt jaamer dat onze royals niet op tijd in Kopenhagen konden zijn... HOuden we vanavond tegoed! :)

  BeantwoordenVerwijderen