Oranje nieuws - 3 & 4 november 2008 | De Oranjes

woensdag 5 november 2008

Oranje nieuws - 3 & 4 november 2008

Koningin bij viering 60 jaar bestaan Stichting Vluchteling studenten


Koningin Beatrix was maandagavond te vinden in de Stadsschouwburg van Utrecht, ze woonde daar de viering bij het de Stichting van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, de stichting bestaat nu zo’n 60 jaar, en de Koningin is beschermvrouw van deze Stichting die vluchtelingen uit de hele wereld ondersteund bij hun studie en het vinden van werk.
Er werd een muziektheatervoorstelling opgevoerd genaamd: ‘Excellence in Exile’. In de voorstelling speelden ook voormalig UAF-studenten mee. De voorstelling is gebaseerd op interviews met vluchtelingen.


Fotoserie 6 foto’s: http://www.royalimages.nl/search.pp?productionjobid=26360&flush=1Koningin bij viert ‘125 jaar horeca in Nederland’ mee


Koningin Beatrix bracht dinsdag 4 november een bezoek aan de Nieuwe Kerk in Amsterdam om daar de viering bij te wonen van het Koninklijke Horeca Nederland die zijn 125-jarig bestaan viert. Het thema van de jubileumviering is ‘125 jaar gastvrijheid’ en staat in het teken van het verleden, heden en de toekomst van de horeca in Nederland.
Er werd een voorstelling gegeven in de Nieuwe kerk waarbij o.a. een reuzenrad over het ‘podium’ rolde met een paars mannetje erin.


Fotoserie, 12 foto’s: KLIK HIER


Willem-Alexander 3 dagen in China
Prins spreekt over verbetering van Sanitatie


Img_9326groot_2 Kroonprins Willem-Alexander zit sinds dinsdag tot a.s. donderdag in China, om daar als voorzitter van de United Nations Secretary-General’s Advisory Board on Water and Sanitation…hè hè..had het ook gewoon af kunnen korten: UNSGAB.
Door middel van een toespraak opende onze prins de bijeenkomst. Ook zal hij 1 sessie als voorzitter voorzitten. Tijdens deze bijeenkomsten komen mensen uit het bedrijfsleven van over de hele wereld bijeen om van gedachten te wisselen over het verbeteren van sanitatie


Toespraak van Willem-Alexander: http://www.koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=27340


Margriet 3 dagen in Gèneve
Prinses bij vergadering van de ‘Governing Board’van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen.


En naast dat Kroonprins Willem-Alexander van 4 tot 6 november niet thuis is, is ook Prinses Margriet niet in Nederland te vinden.
Ze woont sinds dinsdag tot donderdag de vergadering bij van de ‘Governing Board’van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen in Genève. De prinses gaat hier jaarlijks heen, ze is lid van de Governing Board en vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.


© Royalfanvivian

6 opmerkingen: