Oranje nieuws - 21 november 2008 | De Oranjes

zaterdag 22 november 2008

Oranje nieuws - 21 november 2008

Pieter-Christiaan doet officieel aangifte van de geboorte van zijn zoontje


Prins Pieter-Christiaan heeft vanochtend aangifte gedaan van de op 19 november geboren Pieter Anton Maurits Erik van Vollenhoven.
Dit deed hij in het gemeentehuis van Den Haag. De prins kreeg nog wat leuke cadeautjes mee voor de pasgeboren Pieter.


Foto’s: Klik hier voor 12 foto's!


Willem-Alexander bij afsluiting jaar van sanitatie


De Nederlandse versie van het jaar van de Sanitatie is vanmiddag afgesloten in aanwezigheid van kroonprins Willem-Alexander.
UNSGAB, waar de Prins voorzitter van is, heeft tot taak het millenniumdoel voor water en sanitatie te bevorderen, onder meer door vergroting van de bewustwording van de problematiek en door mobilisering van financiële middelen en capaciteit.


De Verenigde Naties hebben het jaar 2008 uitgeroepen tot het Internationale Jaar van de Sanitatie, omdat wereldwijd veertig procent van de wereldbevolking (2,6 miljard mensen) gebrek heeft aan sanitaire voorzieningen, zoals een eenvoudig toilet. Daarnaast hebben nog eens minder dan een miljard mensen geen toegang tot schoon drinkwater.


Screenshots_wa


Laurentien op Asia Panda Ball in Singapore
Oog in oog met een pandabeer


Prinses Laurentien was vandaag in Singapore en hield daar een toespraak tijdens het Asia Panda Ball, georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds.
Laurentien voert het woord over het thema Protecting biodiversity & reducing our footprint: our shared responsibility? Het Panda Ball heeft de afgelopen jaren plaatsgevonden in Zwitserland en Monaco en wordt voor het eerst in Singapore gehouden.


Foto: Laurentien met een pandabeer: klik


Margriet en Pieter bij Stuyvesantbal in New York
Margriet in schitterende outfit mét roos..!


Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren vanavond aanwezig bij de 27e editie van het Peter Stuyvesantbal in New York.
Het Apeldoornse stel is al enkele dagen in New York, zo hebben ze hun nieuwste kleinkind nog niet kunnen bewonderen, maar weer wel bloembollen geplant in New York, eerder deze week.
Het Bal wordt jaarlijks georganiseerd, en ook jaarlijks zijn Margriet en Pieter aanwezig met of zonder hun zonen en schoondochters. Dit keer dus zonder..en dat leverde op dat eens alle aandacht uitging naar de prinses en haar man.


De Netherland-America Foundation ontwikkelt tal van activiteiten op cultureel, wetenschappelijk en educatief gebied met als doel de Nederlands-Amerikaanse vriendschap te bevorderen. De opbrengsten van het Peter Stuyvesantbal worden onder meer gebruikt voor uitwisselingsprogramma’s op het gebied van onderwijs en cultuur.
Fotoserie: 19 foto's


Koningin opent muziekkwartier


Koningin Beatrix opende vandaag het Nationaal Muziekkwartier in Enschede.
Het muziekkwartier betekent dat er 6 verschillende soorten professionele cultuurinstellingen onder 1 dak bij elkaar zijn gevoegd. Koningin Beastrix kreeg na de openingshandeling een Chinese opera te zien. Het Nationaal Muziekkwartier is ontworpen door architect Jan Hoogstad waarmee hij tevens zijn carrière als architect afsluit. Binnen is een kunstwerk van 130 meter lang te zien van de kunstenares Petra Blaisse.


Fotoserie: 10 foto's

7 opmerkingen:

 1. http://royallife.web-log.nl/21 november 2008 om 13:15

  Hey,
  Ik ben juist met een nieuwe weblog begonnen, zou je mij willen linken ?
  http://royallife.web-log.nl/
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Binnenkort komt de linkenpagina online, ik zal je er bij zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Vorige keer bij Benjamin kwamen er gelijk foto's toch? Jammer dat er nu geen zijn..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie fotos van een trotse vader, ik ben benieuwd wanneer wij de kleine Pieter zullen zien... Misschien een gezinsfoto op de verjaardag van zus Emma??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd naar de foto's van Pieter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, hele lieve foto's! Ik hoop ook dat er snel foto's vrijgegeven worden! Bij Emma duurde dat zo lang ... :S

  BeantwoordenVerwijderen