Oranje nieuws - 20 november 2008 | De Oranjes

donderdag 20 november 2008

Oranje nieuws - 20 november 2008

Gezin prins Maurits in boek: 'Spaghetti aan het plafond'
Yvon Jaspers schoof bij hen aan de keukentafel


Yvon Jaspers schreef als ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds aan een aantal bekende Nederlanders: 'Herken je het gevoel van geluk als de kinderen tevreden aan tafel zitten en smakelijk genieten van hun tomatensoep, pasta, kipkluifje of gewoon een boterham met pindakaas?'
Wie herkent het niet dat kinderen vaak weigeren mee te eten en alleen maar dat ene of alleen maar snoep willen eten? Spaghetti aan het plafond is een lees/kookboek met als thema 'kind & voeding', waarin bekende ouders en grootouders vertellen over hun ervaringen aan tafel. Dit levert een reeks anekdotes, favoriete recepten en tips voor alle andere ouders en verzorgers op. Voedingsdeskundigen gaan in op verantwoord eten voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Voeding is heel belangrijk voor het welzijn van kinderen, en daar zet het Ronald McDonald Kinderfonds zich dagelijks voor in. De opbrengst van het boek gaat daarom naar de Ronald McDonald huizen en projecten in Nederland.


Yvon Jaspers schuift aan bij: prins Maurits & prinses Marilène, Angela Groothuizen, Robert ten Brink, Anita Witzier, Ed Nijpels, Arnold Vanderlyde, Barry Atsma, Erik van der Hoff, Frank Groothof, Henkjan Smits, Isa Hoes & Antonie Kamerling, Jochem van Gelder, Jonnie & Thérèse Boer, Karin de Groot, Leontine Borsato, Marjolijn Touw, Rick Engelkes, Jeroen Latijnhouwers, Rik Felderhof en Willeke Alberti.
Het boek is voor 16 euro te koop op: http://www.nieuwamsterdam.nl/spaghettiaanhetplafond


Anna, eet het liefst elke dag 'haring uit een bakje' en gebakken aardappels gooit ze heel graag uit het raam. Lucas eet het liefst frietjes, en fruit vindt hij helemaal niets. Felicia houdt van gevulde paprika met rijst. Wat zij het liefst uit het raam gooit, 'ligt aan haar bui'.


Yvon Jaspers was gisterenavond bij het programma: De wereld draait door, om over het boek te praten, waar onder andere de volgende foto's getoond werden:

Eten


3045696638_004e9a107d_b


De 1e screenshot in groter formaat foto:
3044858793_76d149d009_b
Margriet en Pieter planten bloembollen in New York


Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven hebben hun nieuwste kleinkind nog niet kunnen bewonderen, a.s. vrijdag zijn ze aanwezig bij het Stuyvestantbal in New York, en omdat ze al een paar dagen in New York zijn hebben ze vanochtend om 11 uur de eerste bloembollen gepland in “Seasonal Walk” van de New York Botanical Garden.
De aanplanting vormt de aftrap voor de samenwerking van het Internationaal Bloembollen Centrum (IBC) en de NYBG ter gelegenheid van “New York 400” dat volgend jaar plaats vindt. In 2009 is het 400 jaar geleden dat Henry Hudson met zijn schip De Halve Maen uit Amsterdam vertrok om vijf maanden later voet aan wal te zetten op Manhattan. Daar werd niet veel later Nieuw Amsterdam gesticht, het tegenwoordige New York.

4 foto's: Klik


Marilène bij jubileum bach-koor
Het koor dat haar bruiloft compleet maakte


Prinses Marilène was woensdagavond in schouwburg Orpheus in Apeldoorn aanwezig bij het jubileumconcert van het Bachkoor die tevens 10 jaar geleden optraden op het huwelijk van de prinses met prins Maurits. Ze nam – tijdens hun 75 jaar viering – ook nog een jubileumboek in ontvangst.

Foto: Klik


Máxima bij conferentie positie jongeren in Afrika


Prinses Máxima woonde vandaag de conferentie ‘Young People in Africa: From Margnialisation to Citizenship’ bij in Den Haag.
De conferentie gaat –zoals de naam al zegt- over de positie van jonge mensen in Afrika.
Het rode pakje wat Máxima droeg, stamt nog uit de tijd dat ze net met prins Willem-Alexander verloofd was, namelijk oktober 2001..


Over de conferentie:
De tweedaagse conferentie is een initiatief van prof. dr. A. Honwana en georganiseerd door het Institute of Social Studies (ISS) en het International Development Centre (IDC) van de Open Universiteit van Engeland. Professor Honwana is houder van de Prins Claus Leerstoel voor 2007/2008 en directeur van het IDC.


Foto: KlikMáxima in een ontwerpfabriek

prinses woont landelijke manifestatie platform Buurtalliantie bij


Vanmiddag was prinses Máxima in de van Nelle ontwerpfabriek in Rotterdam om de 1e landelijke manifestatie van platform Buurtalliantie bij te wonen.

Ruim twintig maatschappelijke organisaties en brancheverenigingen hebben zich als partner aangesloten bij het platform Buurtalliantie. Het platform is opgericht door Aedes vereniging van woningcorporaties in samenwerking met Cultuurfabriek, MOgroep Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening en VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland). Tijdens de bijeenkomst staat innovatief maatschappelijk ondernemen op buurtniveau, in steden, dorpen en op het platteland centraal. De prinses bezocht een aantal projecten daarvan.


Fotoserie: 18 foto'sFoto's: © Marieke,  http://royalfotograaf.web-log.nl/


Overname verboden!


Koningin bij ‘East Meets West’ concert in Amsterdams India..


Prachtig gekleed en gemake-uped kwam onze koningin vanavond aan bij het concertgebouw in Amsterdam om het concert ‘East Meets West’ bij te wonen.
Het concert maakt deel uit van het Amsterdam India Festival, wat prinses Máxima eerder deze maand opende , zie log: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2008/11/oranje-nieuws-4.html
Het Duitse Ensemble Modern verlegt in het concert East meets West de muzikale grenzen van de Europese muziektraditie door het integreren van elementen uit de Indiase moderne muziek. Ensemble en solisten staan onder leiding van Kaspar de Roo.


11 foto's:Klik

9 opmerkingen:

 1. Leuk hè, die twee foto's! Ik heb de aflevering ook gezien en heb het - natuurlijk ;) - ook geplaatst.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke fotos van Anna en Felicia (toch?)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik heb het ook gezien, prins Maurits had Yvon ook nog de tip gegeven dat je met kleine kinderen 's avonds niet later dan half 6 moet eten, anders zijn ze moe;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk!!!
  www.prinsesmaxima2@web-log.nl
  Maak de Quiz!!! over Koning Willem I!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nemen Pieter en Margriet nog zonen en schoondochters mee? Zou leuk zijn, maar ik ben bang van niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee, ze zijn dit jaar met z'n 2en aanwezig.

  BeantwoordenVerwijderen