Oranje nieuws - 8 november 2008 | De Oranjes

zaterdag 8 november 2008

Oranje nieuws - 8 november 2008

Máxima bij slot-maatjes-feest en bijeenkomst ‘Taalontmoetingen’


Maximataal Prinses Máxima was vandaag aanwezig bij het slotfeest van het ‘Maatjes project’ van het Oranje Fonds, en hield daarna een toespraak over ‘ Taalontmoetingen’
Tijdens het slotfeest kwamen organisaties bijeen om ervaringen uit te wisselen. Over ruim 3000 allochtonen die de Nederlandse taal geleerd hebben en weer beter deel kunnen nemen aan de samenleving is een boekje uitgegeven wat tijdens de Taalontmoetingen bijeenkomst tevens aan Máxima is uitgereikt.


In haar toespraak zei de prinses o.a. het volgende:
"Ik denk dat we allemaal wel eens de situatie hebben meegemaakt dat je omringd bent door mensen die je niet verstaat en die jou niet verstaan. Dat geeft een hulpeloos gevoel. Je kunt niet laten weten wie je bent. Dezelfde taal spreken, betekent verhalen kunnen delen. Grote verhalen, over waar je vandaan komt en wat belangrijk is in jouw leven. Over je ambities en idealen. Kleine verhalen, over het weer, over de buurt, over voetbal en muziek. Over wat je die dag hebt meegemaakt. Al die verhalen - groot en klein - helpen verbindingen te leggen in onze samenleving. Zonder kennis van de Nederlandse taal kun je in Nederland ‘je verhaal niet kwijt’. En heb je ook geen toegang tot de verhalen van anderen. Je blijft geïsoleerd. Met minimale kansen op ontplooiing van je talent en op een baan. "


img352/2713/maximataalil3.jpg
(Screenshots)


Fotoserie: KLIK
Toespraak: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=27382


Margriet in Dublin
Afscheid van de prinses als voorzitter bij het ECS


Prinses Margriet is van Gèneve doorgevlogen naar Dublin, waar ze gisteren en vandaag aanwezig was bij het symposium ‘’Voces Celticae”.
Deze moeilijke naam is een project van de Ierse afdeling van de Europese Culturele Stichting (ECS) waarvan Margriet in 2007 aan Laurentien het stokje doorgaf om president van te zijn nadat zij zelf 24 jaar voorzitter van deze stichting is geweest. Het comité van de ECS nodigde echter prinses Margriet uit , om van haar afscheid te nemen.


Willem-Alexander en Máxima bij Erasmusfestival


Reikte gisteren kroonprins Willem-Alexander nog de Eramuspríjs uit, vanavond was hij samen met prinses Máxima –in haar ‘zilveren Ariane laten dopen blouse’- aanwezig bij de opening van het Erasmus festival.
Een jaarlijks festival wat in het theater aan de Parade in Den Bosch wordt gehouden. Het programma van het Erasmus Festival 2008 bestaat van 8 tot en met 20 november onder meer uit een dansvoorstelling, theatrale lezing (première ‘Het Vertrek’ van Vàclav Havel), exposities in museale en publieke ruimten, muziekvoorstellingen, een filmprogramma, educatieve projecten en verschillende publicaties.
Het prinselijk paar kreeg bij aankomst al direct een mand vol knuffels voor hun dochters cadeau.


img291/7060/denboscherasmuspa8.jpg
(Screenshots)


© Royalfanvivian

7 opmerkingen:

 1. WAt zag maxima er weer leuk uit!! Vooral op de eerste foto´s vind ik haar outfit erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke screenshots en een verrassende maar leuke outfit van Prinses Maxima

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet Máxima er beide keren schitterend uit! Heel leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's, Prinses Máxima zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. PRINSES MARIE VAN DENEMARKEN VERWACHT HAAR EERSTE KINDJE!!!!
  Het paar, Marie en Joachim, hopen in mei 2009 ouders te worden.
  Een halfbroertje of halfzusje voor Felix en Nikolai...
  Zelf denk ik dat het een meisje word :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maxima haar haar zat erg leuk bij deze foto's.!

  BeantwoordenVerwijderen