Oranje nieuws - 11 & 12 november 2008 | De Oranjes

woensdag 12 november 2008

Oranje nieuws - 11 & 12 november 2008

Friso speecht op Technische summit
Prins komt gráág overgevlogen om over bèta-onderwijs te praten


Friso_summit_onderwijs Prins Friso sprak gisteren-11 november- namens TNO Space op de Science en Technology Summit.
Deze summit is georganiseerd om laten zien wat er in de afgelopen jaren bereikt is in onderwijs en arbeidsmarkt. Dit komt door het zogeheten bèta-technisch onderwijs, waar de prins zelf ook ervaring meeheeft.
In de hal van de Passenger Terminal in Amsterdam- het gebouw waar de prins z’n speech hield- was een soort beurs ontstaan met allerlei demonstraties van technische snufjes..Nu Friso toch even in Nederland was, liep hij ook nog graag even over die ‘beurs’.


Fotoserie: Klik hier voor 17 foto's!


Willem-Alexander in Rotterdam
Prins geïnformeerd over klimaatprojecten


Wa2 Kroonprins Willem-Alexander bezocht dinsdag –in het kader van het programma ‘ruimte’- een aantal klimaatprojecten in Rotterdam. Hij werd door vele gesprekken ruimschoots geïnformeerd over ‘Rotterdam Climate Proof’ en over ‘Rotterdam Climate Campus’.
In het programma Rotterdam Climate Proof zijn de activiteiten gebundeld die de stad in 2008 en 2009 onderneemt om de kwetsbaarheid voor klimaatverandering te verminderen en de kansen van klimaatverandering te benutten. Het gaat hierbij om het delen, ontwikkelen en bundelen van kennis, het realiseren van maatregelen en het nationaal en internationaal op de kaart zetten van Rotterdam als voorbeeld voor water en klimaatadaptatie. De Rotterdam Climate Campus richt zich op de ontwikkeling van nieuwe technieken op het gebied van watermanagement en schone energie. De campus wordt gevestigd in het Stadshavengebied en dient als proeftuin om nieuwe duurzame technieken toe te passen. Voorbeelden zijn het verwerken van industrieel afvalwater tot schoon drinkwater, het bouwen van drijvende woonwijken en energieopwekking uit de getijdenwerking van de Maas.


Koningin bezoekt Grand Hotel Phildelphia in Rotterdam


Ook koningin Beatrix was dinsdag – net als haar zoon- in Rotterdam voor een werkbezoek. Ze bezocht Grand Hotel Philadelphia, daar zijn 39 jongeren die een beperking hebben aan het werk onder begeleiding van 12 professionals.


Deze Wajongers krijgen tijdens het werk hun opleiding. Wajong is een uitkering voor jongeren die arbeidsongeschikt of gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn. Omdat zij als gevolg van ziekte of handicap minder kunnen verdienen dan anderen met dezelfde opleiding en leeftijd, helpt de Wajong-uitkering met een inkomen op minimumniveau. In Nederland zijn 167.000 mensen met een Wajong-uitkering. Het huidige systeem gaat uit van wat mensen niet kunnen. Het kabinet wil dit omdraaien: wat een jongere wel kan, dient voorop te staan. Het kabinet wil beleid en regelgeving zo inrichten dat deze jongeren meer kansen krijgen om actief aan de samenleving deel te nemen. Het krijgen van een baan bij een gewone werkgever staat daarbij voorop.


Fotoserie: Klik hier voor 3 foto's!


Máxima opent nieuw onderzoekscentrum ‘Generation R’


Prinses Máxima opende vanochtend het nieuwe onderzoekscentrum van Generation R in het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis.

Daarmee start een nieuwe fase in het grootschalige Generation R onderzoek: Focus op 5. Alle kinderen van 5 jaar binnen Generation R worden uitgenodigd voor een uitgebreid vervolgonderzoek. Hiermee ontstaat nieuw zicht op de factoren die van invloed zijn op de goede groei, ontwikkeling en gezondheid van kinderen.
Samen met 5 kinderen trok de prinses allerlei gekleurde slierten weg en daar was de deur van het nieuwe onderzoekscentrum!


img394/649/maximarotterdamwx3.jpg
Foto's: © Erik
Overname verboden!


Fotoserie: Klik hier voor 12 foto's!


Pieter neemt afscheid van vliegbasis Soesterberg


Vanmiddag werd vliegbasis Soesterberg gesloten. Dat werd niet zomaar gedaan, maar met een militaire ceremonie.
Kolonel Frank Gerards gaf tijdens de afscheidceremonie het commando over de vliegbasis terug aan de Commandant Luchtstrijdkrachten. Ook werd er tijdens de ceremonie een luchtshow gedemonstreerd, waar Prof. mr. Pieter van Vollenhoven foto’s van maakte. Dat de oudste vliegbasis van Nederland nu gesloten wordt, deed ook Pieter wat emotie oproepen. Hij heeft eind jaren 60 zijn dienstplicht op deze plek vervuld en zijn militaire vliegbrevet gehaald.
Op 1 van de foto’s lijkt hij dan ook ‘iets’ weg te moeten slikken..: Klik hier voor de bewuste foto
Volledige fotoserie: Klik hier voor 12 foto's!


Máxima opent Amsterdam India Festival
Prinses zelf ook even Indiaas


Prinses Máxima was vanavond even een Oosterse prinses in haar lichtblauwe met goud afgezet Indiaas gewaad met bijpassende blauwe –grote- oorbellen en nog net geen derde oog leek ze zo uit een sprookje te zijn weggelopen.
Het sprookje bevond zich in Amsterdam. Amsterdam staat de komende tijd in het teken van India. Máxima opende vanavond het Amsterdam India Festival tijdens een manifestatie op het museumplein. De regen kwam echter met bakken uit de lucht, dus de aansluitende openingsvoorstelling in het concertgebouw zal haar beter bevallen zijn.
Fotoserie:KLik hier voor 29 foto's!


© Royalfanvivian

3 opmerkingen: